Computercode

Apple gaat ontwikkelaars die bugs melden beter beschermen

Privacy is belangrijk voor iedereen, ook voor ontwikkelaars. Apple gaat daarom niet tot in eeuwigheid vastleggen wie welke bug heeft gerapporteerd en gaat oudere bugs wissen.

Persoonlijke info in bugrapportages

Niet elke ontwikkelaar die een bug vindt in iOS of andere software, wil met naam en toenaam in de publiciteit. Apple gaat daarom de werkwijze rond het rapporteren van bugs wijzigen. De nieuwe werkwijze zal vanaf dit najaar van kracht worden, zo vertelde het bedrijf in een e-mail aan ontwikkelaars. Zo zullen alle gegevens van ontwikkelaars worden gewist bij niet-actieve bugs. Dit zijn bugs die al meer dan vijf jaar geleden gesloten zijn, de afgelopen 60 dagen geen updates hebben gekregen of een duplicaat zijn van een andere bug. Elke verwijzing naar ontwikkelaars die bij het melden van zo’n bug betrokken zijn geweest, zullen worden gewist.


Als een bug dubbel voorkomt, zullen de data van de ontwikkelaar worden gewist als de bug vijf jaar geleden is gesloten of al 60 dagen geen update heft gekregen. Je kunt in de tussentijd wel de status van de originele bug volgen, totdat het wordt gesloten. Ook kunnen engineers van Apple in die periode nog steeds contact opnemen met mensen die bugs hebben gemeld.

Apple Bug Reporter

Na het wissen zullen de bugs ook niet meer te zien zijn in de Bug Reporter. Ontwikkelaars die een archief willen maken van al hun ooit gemelde bugs zullen de nieuwe Download All Bugs-functie in de Bug Reporter moeten gebruiken om hun historie voor het nageslacht vast te leggen.

Feedback Assistent

Je vindt meer info op de website van Apple over Bug Reporting. Bugs rapporteren kun je op twee manieren doen: via de Bug Reporter op de website van Apple, of via de Feedback Assistant die je te zien krijgt als je beta’s test. Een bugmelding wordt onder ontwikkelaars ook wel een ‘radar’ genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2018, 8:36
Categorie Apple
Onderwerpen bug, developers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.