Storing WhatsApp en Telegram (22-02-2014) [Opgelost]

WhatsApp kampt met een storing. Ook concurrent Telegram heeft het momenteel erg zwaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

whatsapp ripWhatsApp en Telegram hebben zaterdagavond beide te maken met een grote storing. Op Twitter en op Allestoringen.nl melden duizenden mensen dat ze geen berichtjes via WhatsApp kunnen versturen. Concurrent Telegram meldt dat ze honderd nieuwe aanmeldingen per seconden krijgen en daardoor verbindingsproblemen in Europa hebben.

UPDATE: Storing WhatsApp opgelost (23:45 uur)

WhatsApp meldt via een tweet dat de storing na 2 uur is opgelost.

Telegram lijkt nog steeds moeite met de toestroom van nieuwe gebruikers te hebben.

Storing bij WhatsApp en Telegram

Eerder vanavond had WhatsApp te kampen met een wereldwijde storing. Concurrent Telegram heeft ondertussen erg veel last van groeistuipen na de overname van WhatsApp door Facebook.

In onderstaande grafiek is te zien dat het aantal meldingen om 21:00 uur een (voorlopig) hoogtepunt bereikte met zo’n 13.000 meldingen. De meeste mensen hebben last van een algemene storing (83%), een kleiner percentage heeft vertraging bij het afleveren van berichten (12%) en er is ook nog een kleine groep van 4% die problemen ondervindt bij de laatst gezien-status. De storing begon rond half acht zaterdagavond.

storing-whatsapp

WhatsApp was eerder deze week in het nieuws, toen de berichtendienst werd overgenomen door Facebook. WhatsApp groeide de afgelopen maanden in hoog tempo naar meer dan 450 miljoen gebruikers. Het nieuws over de overname joeg een deel van de gebruikers in de armen van de berichtenapp app Telegram.

De storing bij WhatsApp zorgde er waarschijnlijk voor dat nog meer mensen probeerden om op Telegram over te stappen. Volgens Allestoringen.nl is de huidige storing bij WhatsApp tweemaal zo groot als de vorige piek bij WhatsApp.

Update 24 februari: WhatsApp-oprichter Jan Koum heeft excuses aangeboden voor de storing. Hij geeft aan: “Dit was onze langste en grootste storing in jaren, waardoor alle gebruikers waren getroffen.” Volgens Koum werd het probleem veroorzaakt door een defecte netwerkrouter, waardoor een sneeuwbaleffect ontstond. Uiteindelijk werden de WhatsApp-servers getroffen.

Meer over WhatsApp en messaging-apps

Deze artikelen zijn ook interessant om te lezen:

Tipgever: @tijnuss, afbeelding via @sultan_albadi

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 13:04
Onderwerp
Categorie
Apps
96 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.