Concept: Mission Control voor iOS 8

Een concept van iOS 8 toont Mission Control, een snelle manier om Bedieningspaneel zichtbaar te maken door te vegen.

mission-controlOntwerper Bill Labus heeft een concept voor iOS 8 gemaakt, waarin hij twee functies uit iOS 7 combineert: Control Center (Bedieningspaneel) en de nieuwe weergave voor multitasking. Een eenvoudige swipe-actie vanaf de onderkant van het scherm brengt Mission Control in beeld, zodat je niet langer tweemaal op de homeknop hoeft te drukken. Dit gaat sneller, want bij het drukken op de homeknop moet je altijd even wachten.


Bill vindt het gebruik van de homeknop eigenlijk wat irritant; hij drukt vaak per ongeluk driemaal waardoor een heel andere functie wordt gestart. Openen van het Bedieningscentrum vanaf de onderkant van het scherm gaat veel sneller.

Nadeel van het idee is dat er minder ruimte is voor het Bedieningspaneel, maar dat hoeft geen probleem te zijn want sommige knoppen (klok, Bluetooth) gebruik je misschien toch niet. Daarom zou Apple je de mogelijkheid moeten geven om 5 posities voor knoppen te vullen, met functies die voor jou als gebruiker het meest belangrijk zijn. Eén van de dingen die is verdwenen is de schuifbalk voor helderheid.

Hieronder zie je een video van het concept. Zie jij dit nieuwe Control Center (Bedieningspaneel) zitten?

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2014 om 9:42
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.