Steve Jobs

Wat als Steve Jobs de Apple Watch had gepresenteerd?

Wat als Steve Jobs de Apple Watch had gepresenteerd? Eén blogger heeft het volledige script uitgewerkt van Jobs' hypothetische keynote.

Steve JobsDe Apple Watch werd zonder Steve Jobs ontworpen, maar wat als dat niet zo was? Daar probeert blogger Jong-Moon Kim antwoord op te geven, door te bedenken hoe een Apple Watch-keynote door Steve Jobs eruit zou zien.

Kim loopt in zijn uitgebreide artikel de volledige keynote langs, maar dan met Steve Jobs in de hoofdrol. Het gehele script is leuk om eens door te lezen, maar wij vonden zijn introductie van de Apple Watch vooral interessant. Of, in Steve’s geval, gewoon de ‘iWatch’. Die zou als volgt worden geïntroduceerd:

Als je er over nadenkt, heeft de iPhone je vingers veranderd in het meest krachtige gereedschap in het universum.

Met een veeg kun je bestellingen plaatsen aan de andere kant van de wereld. Met een tap zie je een video van je geliefden ergens anders in het land. Door te schudden luister je naar alle muziek die ooit is opgenomen.

We gaan het weer doen. We gaan een ander lichaamsdeel net zo krachtig maken. Je pols.

Wat is natuurlijker dan een blik werpen? Kijk nu eens naar je pols. Ja, echt. Kijk naar beneden en dan naar boven. Hoe lang duurde dat? Een halve seconde? Niks is natuurlijker dan even naar je pols kijken.

Mensen die in hun zakken zitten te rotzooien zijn rommelig. Ze hebben tijd over. Daar heb ik zelf geen tijd voor. Met dit nieuwe product hoeft dat niet langer. Geen gerotzooi meer. Alleen even kijken. Dat is alles.

Zijn jullie er klaar voor? Apple heeft het horloge opnieuw uitgevonden. We noemen hem de iWatch, en hij ziet er als volgt uit.

Apple WatchOp Kim’s blog staat de volledige keynote in scriptvorm uitgeschreven, met tussendoor de nodige plaatjes – en ook het nodige applaus. Na de introductie van het horloge, duikt Kim nog wat dieper op de materie in. De iWatch die Jobs presenteert is volgens hem namelijk niet hetzelfde als die van Cook: Jobs’ horloge heeft slechts één, aluminium model. Zou het echt zo gegaan zijn als Steve de iPhone had gepresenteerd? We kunnen het niet weten. Maar Kim geeft wel een interessant kijkje naar een mogelijkheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 12:00
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple watch, steve jobs

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.