Sprint maakt 4G-verbinding mogelijk op je iPad

Sprint brengt de Sierra Wireless Overdrive 4G WiFi hotspot uit. Dit is een kastje dat een mobiel draadloos netwerk maakt waar jij met je iPhone verbinding mee kunt maken. Eenmaal deze verbinding beschikbaar dan heb je toegang tot het 4G-netwerk van Sprint.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Sprint Overdrive 4G WiFi hotspotJe wil een iPad aanschaffen, maar vindt de iPad met WiFi en 3G toch te duur. Het enige nadeel aan de iPad met alleen Wi-Fi is dat je hem alleen kunt gebruiken als er een hotspot in de buurt is. Voor mensen die de iPad met WiFi ondersteuning hebben besteld (of gaan bestellen) is er nu een goede ontwikkeling. Sprint heeft namelijk voor haar netwerk in Amerika een apparaatje ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om waar je ook bent zelf een hotspot te maken en je iPad daarmee verbinding te laten maken. Dat is niet nieuw, want apparaatjes met 3G-verbinding waren er al, maar Sprint levert een veel snellere 4G-verbinding op de Sierra Wireless Overdrive 4G WiFi hotspot. Is eenmaal deze verbinding beschikbaar dan heb je toegang tot het 4G-netwerk van Sprint.

4G is bij Sprint op dit moment minimaal 3x sneller dan het 3G-netwerk zoals je dat kent. Met het 4G-netwerk van Sprint zijn momenteel snelheden mogelijk van 6Mbps, maar het kan nog veel sneller: van 100Mbit/s tot zelfs 1000Mbit/s maar dat is vooralsnog toekomstmuziek.

Om de Overdrive te promoten heeft Sprint een reclame gemaakt met een iPhone, maar het kan natuurlijk net zo goed een iPad kunnen zijn. Het apparaat werkt namelijk op elk mobiel apparaat dat toegang heeft tot Wi-Fi, dus ook de iPad. In de reclame is het een kwestie van knopje indrukken, op je iPhone de verbinding accepteren en je bent klaar om gebruik te maken van je nieuwe snelheid. De Overdrive beschikt verder nog over een LCD-display waarop je onder andere de actuele snelheid kan zien. Er kunnen maximaal 5 apparaten op de Overdrive aangesloten worden.

Bron: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:10
Categorieën iOS, Providers
Onderwerpen 4g, abonnementen, hotspots, ipad, wifi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.