Samsung maakt 3 miljoen iPad-schermen, LG nog eens 10 miljoen

Samsung en LG zien we als Apple-gebruikers vaak als concurrenten: ze maken mobiele telefoons en laptops die concurreren met de spullen van Apple. Maar beide bedrijven zijn ook toeleveranciers van Apple. Samsung heeft volgens de Korean Times een opdracht in de wacht gesleept om 3 miljoen LCD-schermen aan te leveren voor de iPad. Het zou […]

ipad schermSamsung en LG zien we als Apple-gebruikers vaak als concurrenten: ze maken mobiele telefoons en laptops die concurreren met de spullen van Apple. Maar beide bedrijven zijn ook toeleveranciers van Apple. Samsung heeft volgens de Korean Times een opdracht in de wacht gesleept om 3 miljoen LCD-schermen aan te leveren voor de iPad. Het zou gaan om een opdracht ter waarde van $240 miljoen. Elk scherm zou Apple dan $80 kosten, wat op zich wat aan de hoge kant lijkt. Maar een hooggeplaatste medewerker uit de bedrijfstak heeft het tegen Korea Times bevestigd:

The most expensive component in the iPad is the display and touch-screen interface that costs $80 for all models. The 9.7-inch display is more than twice the size of the iPhone 3GS screen and costs five times as much.

LG heeft al een meerjarig contract ter waarde van $500 miljoen om LCD-schermen voor de iPad te maken. Zij zijn al bezig om 10 miljoen stuks te leveren. Het lijkt er dus op dat LG een slechtere deal heeft gesloten met een prijs van $50 per stuk. De Samsung-schermen worden geleverd door Samsung Mobile Display, een apart bedrijfonderdeel dat ook in gesprek is voor de vierde generatie iPhone.

De tipgever zei: “As far as I know, Apple will use the LCD panels for its next iPhone models. We are receiving related orders from Apple”, maar wilde daar niet verder op ingaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2010, 12:32
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.