Spotify’s wereldkaart laat zien welke muziek lokaal populair is

Spotify laat met een interactieve wereldkaart zien waar mensen overal ter wereld naar luisteren. Zo krijg je aan de hand van afspeellijsten te zien welke nummers in specifieke steden populair zijn. Handig om de lokale cultuur van je vakantiebestemming te leren kennen!

Spotify-Muziekkaart

De moderne vakantieganger struint niet de lokale platenzaak af om te zien wat er op zijn vakantiebestemming geluisterd wordt, maar heeft daar natuurlijk een online tooltje voor. Deze interactieve kaart van Spotify bijvoorbeeld, waarop je precies kunt zien waar mensen overal ter wereld naar luisteren in de vorm van afspeellijsten.


Op een grote wereldkaart staan talloze groene bolletjes, die stuk voor stuk een afspeellijst openen met nummers die daar populair zijn. Gisteren bleek nog dat Spotify met afstand de populairste muziekdienst in Nederland is. Ook in Nederland zijn er dus heel wat groene bolletjes te vinden die laten zien waar wij naar luisteren.

Nadruk op lokale hits

Spotify zegt bij het samenstellen van deze lijsten erop gelet te hebben dat er bewust nummers in staan die in andere gebieden juist niet worden gedraaid. Hierdoor voorkomt de muziekdienst dat alle lijsten simpelweg gevuld zijn met de top twintig populairste tracks van dat moment.

De lijsten worden ongeveer twee keer per maand vernieuwd. Als we dus met zijn allen per direct stoppen met luisteren naar Drank en Drugs op Spotify, kunnen we mensen uit het buitenland deze ‘hit’ over een paar weken besparen.

Click here to display content from eliotvb.cartodb.com

Werkt de interactieve kaart niet? Bekijk hem dan via de website.

Lees ook: iCulture vergelijkt streaming muziekdiensten.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.