spotify-iphone-macbook

Spotify maakt gezinsbundel goedkoper: 15 euro per maand

Spotify heeft de prijs van gezinsbundels verlaagd naar €15 voor een gezin van 6 personen. Daarmee hanteren ze nu dezelfde prijs als Apple Music en Google Play Music.

Spotify heeft de prijzen van de gezinsbundel verlaagd. Maximaal zes personen kunnen nu met Spotify Family muziek streamen voor €14,99 per maand. Iedereen binnen de bundel krijgt een eigen account en kan dus eigen afspeellijsten samenstellen en aanbevelingen bekijken.

spotify-iphone-macbook

Spotify Family: 15 euro per maand

Spotify had altijd al een gezinsbundel, maar dat pakte duurder uit dan Apple Music. Bij Apple betaal je €14,99 per maand voor zes personen, terwijl de gezinsbundel bij Spotify afhankelijk was van het aantal personen. De eerste persoon betaalde €9,99 en elke volgende persoon €5. Bij een gezin van zes personen kwam je dan uit op een totaalprijs van €35 per maand. Dat bedrag is nu meer dan gehalveerd naar €14,99. Spotify hanteert nu dezelfde prijs als Apple Music en Google Play Music.

De prijsverlaging geldt in alle landen waarin Spotify actief is, behalve Canada. Sinds 2014 is het al mogelijk om gezinsbundels af te sluiten, waarbij je 50 procent korting kreeg ten opzichte van een normaal abonnement. Maar voor grotere gezinnen was dat aanbod al snel onvoordelig. Spotify is de grootste streaming muziekdienst, met 30 miljoen betalende gebruikers. Apple Music heeft in een jaar tijd 13 miljoen betalende gebruikers binnengehaald, dus er is reden om bezorgd te zijn. Desondanks groeit Spotify ook nog behoorlijk door, want het is slechts tien maanden geleden dat ze op 20 miljoen betalende gebruikers zaten. Spotify’s groei lijkt dus niet te zijn afgezwakt, maar ze zullen ongetwijfeld bang zijn om klanten te verliezen aan de concurrentie.

Voor Apple kan deze prijsverlaging ongunstig uitpakken. Misschien kozen sommige gebruikers juist wel voor Apple Music omdat het gezinspakket zo goedkoop was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2016, 16:12
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.