Spotify maakt gezinsbundel goedkoper: 15 euro per maand

Spotify heeft de prijs van gezinsbundels verlaagd naar €15 voor een gezin van 6 personen. Daarmee hanteren ze nu dezelfde prijs als Apple Music en Google Play Music.

Spotify heeft de prijzen van de gezinsbundel verlaagd. Maximaal zes personen kunnen nu met Spotify Family muziek streamen voor €14,99 per maand. Iedereen binnen de bundel krijgt een eigen account en kan dus eigen afspeellijsten samenstellen en aanbevelingen bekijken.


spotify-iphone-macbook

Spotify Family: 15 euro per maand

Spotify had altijd al een gezinsbundel, maar dat pakte duurder uit dan Apple Music. Bij Apple betaal je €14,99 per maand voor zes personen, terwijl de gezinsbundel bij Spotify afhankelijk was van het aantal personen. De eerste persoon betaalde €9,99 en elke volgende persoon €5. Bij een gezin van zes personen kwam je dan uit op een totaalprijs van €35 per maand. Dat bedrag is nu meer dan gehalveerd naar €14,99. Spotify hanteert nu dezelfde prijs als Apple Music en Google Play Music.

De prijsverlaging geldt in alle landen waarin Spotify actief is, behalve Canada. Sinds 2014 is het al mogelijk om gezinsbundels af te sluiten, waarbij je 50 procent korting kreeg ten opzichte van een normaal abonnement. Maar voor grotere gezinnen was dat aanbod al snel onvoordelig. Spotify is de grootste streaming muziekdienst, met 30 miljoen betalende gebruikers. Apple Music heeft in een jaar tijd 13 miljoen betalende gebruikers binnengehaald, dus er is reden om bezorgd te zijn. Desondanks groeit Spotify ook nog behoorlijk door, want het is slechts tien maanden geleden dat ze op 20 miljoen betalende gebruikers zaten. Spotify’s groei lijkt dus niet te zijn afgezwakt, maar ze zullen ongetwijfeld bang zijn om klanten te verliezen aan de concurrentie.

Voor Apple kan deze prijsverlaging ongunstig uitpakken. Misschien kozen sommige gebruikers juist wel voor Apple Music omdat het gezinspakket zo goedkoop was.

Bekijk ook

Spotify: alles over deze populaire muziekdienst

Spotify is een streaming muziekdienst voor iPhone, iPad, Sonos en meer. Lees alles over onbeperkt muziek luisteren via Spotify met een gratis of betaald abonnement.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.