Bedien Spotify op de Mac vanaf het toegangsscherm van je iPhone

Spotify voor iOS kan nu muziek bedienen op je Mac, rechtstreeks vanaf het toegangsscherm. Dankzij Spotify Connect gebruik je je Mac als externe speaker en fungeert je iPhone als afstandsbediening.

Spotify-apps voor computers en mobiel.

Dankzij Spotify Connect kun je muziek vanaf je iPhone af laten spelen op andere apparaten, zoals speakers. Een update van de app brengt nu een verrassende nieuwe functie, die Spotify zelf niet heeft aangekondigd, maar die er wel in zit. Je kunt nu vanaf het toegangsscherm van de iPhone het afspelen van Spotify op de Mac regelen. Zo maak je van je iPhone of iPad dus een afstandsbediening voor je Mac, zonder dat je deze hoeft te ontgrendelen.

Muziek bedienen vanaf het toegangsscherm met Spotify

Spotify Connect is een soort tegenhanger van AirPlay, doordat je muziek vanaf je iPhone of iPad kunt afspelen op bijvoorbeeld een speaker die geschikt is voor Spotify Connect. Je Mac fungeert ook als draadloze speaker in combinatie met de Spotify-app, zodat je je muziek vanaf je iPhone of iPad kunt laten afspelen op je computer. Het enige wat nodig is, is dat je in beide apps aangemeld bent met hetzelfde Spotify-account en dat beide apparaten op hetzelfde netwerk aangesloten zijn. De Spotify-app voor iOS ziet vanzelf de geschikte apparaten om de muziek op af te spelen.

Spotify voor iPhone vanaf het toegangsscherm.

Het handige is dat de iOS-app ook vanaf het toegangsscherm te gebruiken is. Ook vanaf het Bedieningspaneel kun je de muziek bedienen die op je Mac afgespeeld wordt. Hoewel hier aangegeven wordt dat de muziek afgespeeld wordt op de iPhone, zal de muziek gewoon klinken uit de speakers van je Mac, mits je die dus geselecteerd hebt in de Spotify-app voor iOS.

iOS ziet de Mac standaard niet als AirPlay-apparaat, waardoor de Spotify Connect-functie goed van pas kan komen. Dat het mogelijk is om dit rechtstreeks vanaf het toegangsscherm van je iPhone en iPad te bedienen, maakt de functie alleen maar praktischer. Om hier gebruik van te kunnen maken, heb je de meest recente versie van Spotify op de iPhone en iPad nodig.

Via: iPhone-Ticker

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 maart 2017 om 13:44
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.