iPhone 8-concept van de voorkant.

‘In 2019 hebben alle iPhones een OLED-scherm’

De iPhone 8 is de eerste iPhone met een OLED-scherm, maar wanneer krijgen alle iPhones zo'n extra mooi scherm? Volgens bronnen uit de productieketen duurt dit nog tot 2019.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8-concept van de voorkant.

Apple gaat dit jaar de eerste stap zetten met een iPhone met OLED-scherm, dankzij de komst van de iPhone 8. Maar wanneer zijn alle iPhone-modellen voorzien van zo’n nieuw OLED-scherm? Volgens bronnen uit de productieketen zou Apple van plan zijn om in 2019 alle iPhones te voorzien van OLED.

’60 miljoen iPhones met OLED in 2017′

Apple gaat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid drie iPhone 2018-modellen op de markt brengen. Naast de iPhone 8 met OLED-scherm, gaat het nog om twee modellen die zoals gebruikelijk een LCD-scherm krijgen. Terwijl concurrenten als Samsung vaak al OLED gebruiken in het meerendeel van hun toestellen, is Apple nog wat terughoudender. Dit jaar zullen er 60 miljoen iPhones met OLED produceren. Maar voordat Apple helemaal over gaat op OLED, zijn we alweer een paar jaar verder.

Volgens de bronnen zou Apple bij de 2019 iPhones helemaal overgaan op OLED. Dat betekent dat Apple twee jaar na de eerste OLED-iPhone, helemaal overgestapt zou zijn. Behalve Samsung zou ook de Koreaanse leverancier Interflex onderdelen voor OLED-schermen met multitouch gaan leveren. Het bedrijf zou later dit jaar voor $866 miljoen een productiefaciliteit opzetten die voor Apple de OLED-schermen gaat leveren. In totaal zou Apple terugvallen op drie leveranciers. Naast Samsung en Interflex zou het gaan om BH.

Het lijkt er dus nog op dat Apple de LCD-iPhone de komende tijd nog in stand houdt. Dat lijkt ook geen gekke gedachte, aangezien de iPhone 8 met OLED-scherm een flinke prijs meekrijgt. Voor dit model zou minimaal $1000 betaald moeten worden. Apple hanteerde vaker deze tactiek, bijvoorbeeld bij de Retina iPads en MacBooks. Toen de eerste Retina iPad op de markt verscheen, waren modellen zonder dit scherm nog steeds in het assortiment. Ook voor de MacBook waren modellen zonder Retina-scherm nog lang verkrijgbaar, waardoor twee jaar als overgangsperiode naar OLED-iPHones geen gekke gedachte is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2018, 14:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, oled
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.