Spotify test Siri met behulp van eigen hack

In een interview met Forbes liet Spotify-topman Daniel Ek weten dat het bedrijf Siri kan gebruiken om zijn app te besturen. Hiervoor gebruiken ze een speciale hack. Mogelijk hint Ek hiermee naar de toekomst.

SpotifyTijdens een interview van Forbes met Spotify-topman Daniel Ek, werd er kortstondig over Apple’s virtuele assistent Siri gesproken. Ek zou in Siri een groot gevaar voor Google zien, vooral als de dienst nog beter leert begrijpen wat de gebruiker precies bedoelt. Ze zijn bij Spotify zo gek op Siri, dat ze haar al in Spotify hebben geïmplementeerd met behulp van een hack.


Toen Forbes aan Ek vroeg of er plannen zijn om Spotify in Siri te implementeren, zou hij na een slinkse glimlach de functie hebben gedemonstreerd. Nadat hij aan Siri vroeg om Coldplay af te spelen, begon het nummer ‘The Scientist’ af te spelen. Spotify zou een paar weken geleden al geslaagd zijn in de hack.

Hoewel de combinatie van Siri en Spotify veel belooft, betekent de hack niet dat iedereen binnenkort in staat is om de muziekdienst zo te gebruiken. Op het moment is het niet mogelijk voor app-ontwikkelaars om vanuit Siri commando’s naar een applicatie te laten sturen. Daar staat wel tegenover dat Siri zich in een bètafase bevindt, wat betekent dat de functionaliteit later nog toegevoegd kan worden.

Forbes wijdt overigens niet uit over hoe Spotify zijn Siri-hack heeft uitgevoerd. Wij vermoeden dat ze dit deden aan de hand van de befaamde Siri-proxyserver. Slimme ontwikkelaars gebruikten deze eerder al om met behulp van Siri bijvoorbeeld de thermostaat te bedienen en de auto te starten.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.