Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Mijlpaal: iPad-gebruikers downloaden 3 miljard apps

iPad-gebruikers hebben 3 miljard apps gedownload. Dat maakt ABI Research bekend op basis van cijfers. Er zijn ruim 140.000 iPad-geoptimaliseerde apps. De mijlpaal werd in anderhalf jaar gehaald, veel sneller dan bij de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-apps-downloadsOnderzoeksbureau ABI Research kondigt aan dat iPad-gebruikers met z’n allen 3 miljard applicaties hebben gedownload. Het gaat om een onofficiële mijlpaal, die nog niet door Apple is bevestigd. De App Store voor de iPad bestaat sinds voorjaar 2010. Bij de iPhone duurde het twee jaar om de mijlpaal te halen. De iPad is sneller: in slechts anderhalf jaar is de grens van 3 miljard bereikt.


In totaal zijn de iPad-gebruikers goed voor 19 procent van alle App Store-downloads. Afgelopen najaar maakte Apple nog bekend dat er 140.000 apps speciaal voor de iPad zijn geoptimaliseerd. Het gaat daarbij om apps die alleen op de iPad draaien, maar ook om universele apps die voor meerdere schermformaten geschikt zijn.

De iPad levert daarmee een steeds groter gedeelte in het ecosysteem van Apple. Bij Android-tablets zijn nog maar zo’n 440 miljoen app gedownload, nog niet eens eenzesde van het aantal iPad-downloads. Dat zou er volgens ABI mee te maken hebben dat de Android-tablets nog niet zo aantrekkelijk zijn. Nog niet alle tablets draaien op Honeycomb of Ice Cream Sandwich (Android 4.0) en voor veel bestaande tablets zijn nog geen updates uitgekomen. Daardoor worden de tablets minder gekocht en minder intensief gebruikt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Categorie
iDevices

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.