QuarkXPress 9.2 maakt ePub- en iPad-publiceren makkelijker

Quark heeft een update van QuarkXPress aangekondigd, waarmee het makkelijker wordt om ePub-boeken en ePub 3-boeken te maken. Ook het publiceren voor de iPad wordt makkelijker, met ondersteuning voor Newsstand (Kiosk) en allerlei nieuwe tools.

boek-maken-quarkQuark heeft een update uitgebracht voor QuarkXPress, de opmaaksoftware voor de desktop. Versie 9.2 is gratis voor bestaande klanten van QuarkXPress 9 en verbetert de mogelijkheden met ePub, ondersteunt audio en video in ePub 3 en biedt nog meer opties in de App Studio. App Studio is een onderdeel van QuarkXPress 9 waarmee je makkelijk interactieve apps kunt maken voor bijvoorbeeld de iPad. Er zijn temptaties in aanwezig, die meteen zorgen voor optimalisaties voor Newsstand (Kiosk) in iOS 5. Ook zorgt de software ervoor dat rekening wordt gehouden met de richtlijnen van Apple voor iCloud-opslag.

Het maken van multimedia-boeken is makkelijker geworden met actieknoppen voor Play/Pause/Stop/Toggle, die je in een boek kunt inbouwen om audio en video af te spelen. Ook is er een optie om de knoppenbalk onzichtbaar te maken en een loop-optie om een geluid of video constant te laten afspelen.

Quark wordt in de uitgeefwereld veel gebruikt om bijvoorbeeld tijdschriften op te maken. Met de App Studio kun je ook kranten, magazines, e-books, financiële rapporten, onderzoeksrapporten, brochures en meer maken voor de iPad. De update maakt het mogelijk om audio, video en hyperlinks in een ePub toe te voegen. Het maken van een ePub-bestand is ook makkelijker geworden met reflow-functies en hiërarchische inhoudsopgaves. Verder is het mogelijk om allerlei content als pop-up in een app te laten verschijnen, bijvoorbeeld een PDF, Office- of iWork-document.

Maar misschien zijn al deze nieuwe functies achterhaald als Apple eind januari zelf een oplossing aankondigt om makkelijk content te kunnen publiceren in de iBookstore. Er zijn geruchten dat er eind januari een media-evenement voor uitgevers is, waar mogelijk tools worden aangekondigd om zelf boeken te maken.

Meer info: Quark

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 12:05
Categorie Apps
Onderwerpen bus, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.