Spotify Storyline

Spotify Storyline laat de artiesten zelf verhalen vertellen

Spotify test een nieuwe verhalenfunctie met de naam 'Storyline'. Daarmee kunnen artiesten extra content bieden bij hun muzieknummers en bijvoorbeeld uitleggen hoe een bepaald nummer is ontstaan.

Spotify Storyline

Het gaat om een soort Stories-functie zoals je al op Snapchat en Instagram gewend bent en die je op steeds meer sociale netwerken vindt. Spotify heeft ervoor gekozen om de functie Storyline te noemen. Het is alleen bedoeld voor artiesten, die iets meer willen vertellen over hun werk en hun creatieve proces. Het ziet eruit als de bestaande ‘Behind the Lyrics’-functie waarbij er een pop-up verschijnt tijdens het luisteren naar een nummer en waarmee je de songtekst kunt lezen. Bij de Storyline heb je als luisteraar wel een iets actievere rol. Je moet door de verschillende Storyline-schermen tikken om het verhaal te zien. Dit doe je in je eigen tempo. Bovenin het scherm zie je je voortgang.


Momenteel wordt Spotify Storyline getest in de VS en in andere markten, zowel op iOS als op Android. Het lijkt niet naar de desktop te komen en er is ook nog niets bekend over een mogelijke uitrol wereldwijd. De functie werd ontdekt via Reddit.

Zo zie je of er een Spotify Storyline is

Tijdens het luisteren naar een nummer zie je onderaan het scherm van de Spotify-speler een indicator. Deze wijst je op het bestaan van extra content. Het kan daarbij gaan om songteksten, maar ook om andere teksten en foto’s. Door omhoog te swipen krijg je het verhaal te zien. Door op het scherm te tikken ga je naar het volgende item. Veel gebruikers zullen hier al vertrouwd mee zijn.

Spotify Storyline

Een ander verschil met ‘Behind the Lyrics’ is dat de content wordt geleverd door de artiesten zelf, terwijl de songtekst-functie informatie uit een externe bron haalt (Genius). Het probleem daarbij is dat Genius wel eens fouten bevat. Zangeres Hayley Williams trok daarom aan de bel en klaagde op Twitter over het feit dat informatie soms verouderd is. Ze zou al een jaar bezig zijn om wijzigingen doorgevoerd te krijgen. De tweet kreeg veel aandacht en Genius reageerde erop, maar daarna kwamen nog veel meer fouten aan het licht.

Meer controle voor artiesten
Spotify zou artiesten de mogelijkheid kunnen geven om zelf de controle te houden over de informatie die in beeld verschijnt. Momenteel is ‘Behind the Lyrics’ nog een losstaande functie, waar de artiesten nog steeds geen invloed op hebben. Ben je zelf artiest, dan zul je met Spotify contact op moeten nemen om de Storyline-functie te kunnen testen, want het is nog niet beschikbaar op het algemene Spotify Artist Dashboard.

Met Spotify Storyline zou de muziekdienst unieke en originele content kunnen aanbieden, waardoor het aantrekkelijker wordt ten opzichte van concurrenten. Spotify’s reactie was dat ze altijd functies aan het testen zijn, maar het bedrijf wilde geen details geven over een bredere uitrol.

Lees meer over Spotify in onze round-up.

Bekijk ook

Spotify: alles over deze populaire muziekdienst

Spotify is een streaming muziekdienst voor iPhone, iPad, Sonos en meer. Lees alles over onbeperkt muziek luisteren via Spotify met een gratis abonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.