Apple Arcade-logo.

Apple nodigt ontwikkelaars uit voor Apple Arcade

Apple Arcade gaat dit najaar van start als abonneedienst voor games. Om te zorgen dat er genoeg leuke titels in het assortiment zitten heeft Apple nu mailtjes uitgestuurd om gameontwikkelaars over te halen mee te doen.

Oproep voor Apple Arcade

In maart kondigde Apple officieel de abonneedienst Apple Arcade aan. Er zijn 1-op-1 al ontwikkelaars gepolst om mee te doen, waaronder Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman en ustwo. Zij gaan games aanbieden zoals Hot Lava, Where Cards Fall, The Pathless, Sonic Racing, Beyond a Steel Sky, Lego Brawls, Oceanhorn 2 en Lost Realm. Maar dat is blijkbaar niet genoeg om van Apple Arcade een succes te maken. Apple wil meer en doet daarom een oproep.


Voorheen stond er alleen op de ontwikkelaarspagina voor Apple Arcade een oproep om je games in te dienen. Nu gaat Apple iets actiever aan de slag om ontwikkelaars te werven. Het bedrijf stuurt mailtjes rond om hun app te pitchen. Het is niet gegarandeerd dat je als ontwikkelaar mee kunt doen, want Apple wil alleen games die voor alle leeftijden geschikt zijn en kwaliteit uitstralen.

In de email schrijft Apple:

If you’re working on a groundbreaking unreleased game and would like it to be considered for Apple Arcade, we’d love to hear from you.

Exclusieve games
Het gaat dus om games die nog niet zijn uitgebracht. Ook is het de bedoeling dat de games niet op de normale wijze beschikbaar zullen zijn, zodat Apple echt iets exclusiefs te bieden heeft. Ontwikkelaars worden betaald op basis van tijd die gebruikers doorbrengen in de game. Ook gaat Apple $500 miljoen investeren in de ontwikkeling van nieuwe games die via Apple Arcade beschikbaar zullen komen. De dienst kan een uitkomst zijn voor ontwikkelaars van premium games die nu maar moeilijk aan bod komen tussen de vele freemium-games als Clash of Clans en PUBG.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2019, 9:40
Categorie Diensten
Onderwerp apple arcade
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.