Spotify Soundtrack your Ride: de kaart

Spotify Soundtrack your Ride maakt een afspeellijst voor je roadtrip

Spotify heeft een nieuwe afspeellijst. Met 'Soundtrack your Ride' kun je een playlist maken voor een lange roadtrip. Er zit echter we een vervelende beperking aan.

Spotify Soundtrack your Ride

Met Spotify’s ‘Soundtrack your Ride’ kun je onderweg naar je bestemming genieten van lekkere muziek. De lijst is gebaseerd op je luisterhistorie, maar ook op basis van een aantal vragen die je moet beantwoorden. Je krijgt bijvoorbeeld de vraag of je alleen, met kinderen, met vrienden of een ander gezelschap op stap gaat. Ook kun je een genre of stemming kiezen, bijvoorbeeld ‘Mood’ als je in een treurige bui bent. Als je wilt kun je elke vraag ook overslaan. Het liefst meezingers, liedjes voor liefdesverdriet of iets met veel energie? Ook dat kan. Na vijf vragen gaat Spotify aan de slag, waarbij je nog even kunt aangeven of je expliciete nummers wilt, of niet.


Wij planden een 41 uur durende roadtrip van kust tot kust in de VS en kozen daarbij voor sing-alongs. Je kunt ook nog aangeven welk type auto je rijdt en je krijgt een aantal nummers voorgeschoteld waaruit je je favoriet moet kiezen, bijvoorbeeld Life is a Highway van Rascal Flatts, of Sucker van de Jonas Brothers. Spotify heeft daarbij onderscheid gemaakt tussen nummers met een roadtrip-thema en nummers waarin dat niet voorkomt.

Spotify Soundtrack your Ride

Dat we een rit in de VS hadden gepland is niet helemaal toevallig: dat is namelijk het enige land waar je een trip kunt plannen. Wil je een route plannen van Groningen naar Maastricht, dan zul je een equivalent moeten verzinnen tussen twee Amerikaanse steden, waarbij de reistijd ongeveer hetzelfde is. Op zich een vreemde keuze, aangezien Spotify gewoon gebruik maakt van Google Maps, maar ook niet onoverkomelijk. Je moet gewoon wat inventiever zijn in het kiezen van je (fictieve) roadtrip.

Spotify Soundtrack your Ride: bestemming

In ons geval zat er ook een audioboek in de afspeelllijst, dus je moet ‘sing-alongs’ niet te letterlijk nemen. De lijst lijkt niet afhankelijk van de plaatssen die je aandoet, dus je krijgt bij het passeren van Philadelphia niet opeens Philly soul te horen. Verder vonden we de selectie nog niet zo goed als bij andere persoonlijke afspeellijsten van Spotify.

Spotify Soundtrack your Ride: de kaart

Opvallend is dat Soundtrack your Ride geoptimaliseerd is voor de desktop. Als je momenteel op weg bent naar een verre bestemming en snel even een afspeellijst wilt maken voor je roadtrip, zul je dat dus via een browser moeten doen. Via de app lukt het niet en het is ook niet mobiel geoptimaliseerd. De functie bevindt zich bovendien niet in de desktop-app van Spotify. Spotify had al een dagelijkse afspeellijst voor je woon-werkverkeer met de naam ‘Your Daily Drive’.

Je vindt Soundtrack your Ride hier.

Spotify Soundtrack your Ride: de afspeellijst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.