Apple stopt met Back to My Mac (‘Terug naar mijn Mac’)

Je kan binnenkort geen gebruik meer maken van de functie 'Back to My Mac', oftewel 'Terug naar mijn Mac'. Apple heeft gebruikers hiervan op de hoogte gesteld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update juni 2019: Apple heeft nu een officiële datum bekendgemaakt via een supportartikel: vanaf 1 juli 2019 zal Back to my Mac definitief stoppen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 21 augustus 2018:

Apple legt in een supportdocument uit hoe gebruikers kan overstappen naar andere Apple-diensten zoals iCloud Drive, de Apple Remote Desktop-app en schermdeling.

Back to My Mac

Back to My Mac bestaat sinds 2007 en was toen onderdeel van .Mac. Dit werd later MobileMe en vervolgens iCloud. De functie bleef ondanks al deze naamswisselingen steeds bestaan en was een makkelijke manier om op afstand toegang te krijgen tot bestanden op een ander apparaat.


Had je bijvoorbeeld een Mac-desktop en een MacBook, dan kon je met de functie gemakkelijk het scherm delen en toegang krijgen tot bestanden die je thuis of op je werk bewaarde. Door de komst van iCloud Drive is er minder behoefte aan een dergelijke dienst. Vandaar dat Apple ermee stopt.

Meerdere alternatieven
Gebruik je iCloud Drive, dan heb je vanaf al je Apple-apparaten toegang tot je bestanden die in de cloud staan. Wil je toch toegang tot bestanden op een andere computer, dan kun je daarvoor Remote Desktop gebruiken. Voor het helpen van familieleden op afstand is er schermdeling. Gelukkig heb je nog alle tijd om aan de alternatieven te wennen, want macOS Mojave wordt pas over een maand verwacht.

Bekijk ook

Schermdeling op de Mac: help anderen op afstand door het scherm te delen

Wil je familieleden helpen met problemen op hun Mac maar kan je er zelf niet bij zijn? In deze tip leggen we uit hoe je het scherm kunt delen, zodat iemand op afstand kan meekijken. Deze functie heet Schermdeling en is standaard aanwezig op de Mac. Het kan ook met apps van derden.

Back to My Mac werd al in de eerste beta van Mojave verwijderd, al werd er nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven. Waarschijnlijk gebruikten nog maar weinig mensen de functie.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 01 juni: Apple heeft bekendgemaakt wanneer Back to my Mac stopt. We hebben deze informatie aan het artikel toegevoegd.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.