Spotify krijgt nieuw design, video’s en zelflerende afspeellijsten

Spotify gaat ook video's aanbieden. Bovendien komt er een nieuw design en krijg je persoonlijke afspeellijsten op basis van je dagelijkse gewoontes.

spotify-aankondiging-blauwSpotify heeft vandaag op een evenement in New York aangekondigd dat de app een compleet nieuw design krijgt voor de desktop en mobiele apps. Bovendien krijgt Spotify afspeellijsten, die zich aanpassen aan jouw gedrag. Spotify leert wat je gedurende de dag aan het doen bent, en geeft op basis daarvan suggesties voor muziek, podcasts en video’s. Podcasts? Ja, ook die komen beschikbaar in Spotify. Het zal daarmee de eerste keer zijn dat er niet-muziekcontent via de dienst te beluisteren is. Bij de video-content gaat het onder andere om Vice News en andere videocontent. Spotify wil een zo compleet mogelijk platform worden.

Binnenkort video’s in Spotify

spotify-partners-videoSpotify kennen we als een pure muziekdienst, maar als het aan CEO Daniel Ek ligt wordt het een mix van muziek en tv-clips. Bekende (veelal Amerikaanse) bedrijven leveren content aan het vernieuwde Spotify, waaronder BBC, Comedy Central, Conde Nast, NBC, Fusion, ESPN, MTV, Nerdist, Vice, TED, GQ, Vogue, Wired en anderen.

Daarnaast komt er een hardloop-app als onderdeel van Spotify, waarbij je moet rennen om het tempo vast te stellen. De muziekdienst selecteert er vervolgens passende muziek bij in het juiste tempo. Onder andere Tiësto levert content hiervoor. Het gaat daarbij om exclusieve content, die je niet elders kunt vinden.

spotify aankondiging

De persbijeenkomst van Spotify is nog in volle gang. meer informatie volgt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 mei 2015 om 18:02
Onderwerp
Categorieën
Apps, Diensten

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.