Mixradio-Logo

MixRadio: ontdek nieuwe artiesten via persoonlijke afspeellijsten

MixRadio genereert in een handomdraai een afspeellijst die afgestemd is op jouw muzieksmaak, die ook nog eens offline te beluisteren is.

MixRadio-appMet een flinke muziekcollectie is het een hele uitdaging om het juiste nummer te vinden, zeker als je snel iets op wilt zetten. De MixRadio-app maakt een afspeellijst die bij jou past, die je ook nog eens gratis offline kunt beluisteren.

Hoewel MixRadio nieuw is voor iDevices, draait de dienst al langer plaatjes op de Windows Phone. De app werd ontwikkeld door Nokia en was onderdeel van de overname door Microsoft, die met Xbox Music echter al genoeg muziekdiensten had. Goed nieuws, want MixRadio is een gemakkelijke en vooral vermakelijke manier om de nummers van je favoriete artiesten door elkaar te husselen en met je mee te nemen, zonder dat je heel je iTunes bibliotheek op je iPhone hoeft te zetten.

MixRadio leert van jouw luistergedrag

Voordat MixRadio een persoonlijke lijst presenteert, is het eerst aan jou om je favoriete muziekgenres en artiesten aan te vinken. De lijst met artiesten past zich constant aan als je een artiest selecteert, dus de Nickelbacks en One Directions verdwijnen (als het goed is) al snel uit beeld.

Daarna kun je direct beginnen met luisteren, of je kiest ervoor om de afspeellijst te downloaden zodat je hem ook offline kunt beluisteren. Dit downloaden kan wel een paar minuutjes duren, dus houdt daar rekening mee als je haast hebt.

MixRadio-iPhoneMet een bibliotheek van meer dan 35 miljoen nummers is er altijd wel iets dat je nog nooit gehoord hebt en omdat MixRadio constant leert van jouw luistergedrag worden de afspeellijsten steeds beter op je afgestemd als je vaker luistert. Dit proces kun je versnellen door een hartje (of juist geen hartje) aan een nummer te geven.

Het mooie aan MixRadio is dat het aantal bekende en nieuwe nummers goed op elkaar afgestemd is. Zo hoor je niet keer op keer klassiekers die je al jaren luistert, maar word je ook niet overspoeld met nieuw materiaal van voor jou onbekende muzikanten. Voor de muziekliefhebbers onder ons dus zeker de moeite waard, al is het maar om altijd een offline afspeellijst op zak te hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2015, 14:50
Categorie Apps
Onderwerpen afspeellijst, muziek, offline

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.