Spotify iPad vernieuwd

Spotify vraagt klanten geen abonnement via app te nemen

Spotify raadt gebruikers aan om geen abonnement meer via de iOS-app te nemen. Daar ben je door de 'Apple-tax' namelijk 3 euro per maand duurder uit, dan rechtstreeks via Spotify.

Spotify iPad vernieuwd
Alweer een flinke tijd geleden schreven we op iCulture het artikel: Waarom is Spotify Premium duurder in de iOS-app? We hadden namelijk geconstateerd dat je rechtstreeks bij Spotify €9,99 voor een abonnement betaalt, terwijl je via de app €12,99 per maand kwijt bent.

Dat scheelt je dus maandelijks drie euro. Als slimme iCulture-lezer liet je je abonnement natuurlijk al via de Spotify-website lopen. De rest van de wereld krijgt nu een extra duwtje in de rug om alsnog rechtstreeks aan Spotify te betalen: in een e-mail vraagt de muziekdienst aan gebruikers om hun abonnement via de website af te sluiten.

Jaarlijks 36 euro goedkoper

Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: jij bent jaarlijks 36 euro goedkoper uit en Spotify hoeft geen 30% af te dragen aan Apple. Dat benadrukt Spotify dan ook in het felgekleurde e-mailtje aan klanten.

spotify-email-overstappenMisschien heeft het te maken met de concurrentie van Apple Music, of heeft Spotify gewoon geen zin om Apple nog rijker te maken dan ze zijn. In de e-mail is een instructie opgenomen, om te zorgen dat gebruikers het automatische verlengen van hun iTunes-abonnement uitschakelen. Vervolgens kun je overstappen naar een abonnement bij Spotify zelf, zonder dat je je account kwijtraakt. Met een ‘Happy-Go-Lucky’-afspeellijst kun je meteen vieren dat je vanaf dat moment een hoop geld bespaart. Het is trouwens toegestaan, dat appontwikkelaars gebruikers rechtstreeks benaderen. Ze moeten dan natuurlijk wel de e-mailadressen van al die klanten hebben.

Lees ook: Waarom is Spotify Premium duurder in de iOS-app?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2015, 22:10
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.