Nieuwste Apple Watch-beta bevat activeringsslot tegen diefstal

In de nieuwste Apple Watch-beta is het activeringsslot ingevoerd. Daarmee verklein je de kans op diefstal van de Apple Watch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De vanavond verschenen betaversie van watchOS 2 heeft een graag geziene toevoeging. Het is vanaf nu mogelijk om het activeringsslot in te schakelen op je Apple Watch. Dat verkleint de kans op diefstal.

activeringsslot staat in watchOS 2 beta 3 automatisch aan.”>apple-watch-activation-lock apple-watch-activation-lock-2

Het activeringsslot van de Apple Watch is automatisch ingeschakeld als je watchOS 2 beta 3 installeert. Apple verwijst voor meer informatie naar de Apple Watch-app op de iPhone, maar daar troffen we nog geen informatie aan over deze nieuwe functie.

Activeringsslot: handig tegen diefstal

Het activeringsslot (activation lock) is op de iPhone al een enorm succes. Wereldsteden zoals Londen en New York melden een enorme daling in het aantal diefstallen van iPhones, omdat een gestolen toestel vrijwel nutteloos is. De rechtmatige eigenaar moet het toestel eerst vrijgeven, voordat een ander ‘m kan gebruiken. Op de Apple Watch ontbrak nog zo’n functie en dat was jammer, want juist een klein apparaatje ter grootte van een smartwatch is gemakkelijk te ontfutselen in de kleedkamer van de sportschool.

Mensen die geen toegang hebben tot de beta van watchOS 2, zullen nog tot dit najaar moeten wachten om de anti-diefstalfunctie te kunnen gebruiken. Of hopen dat er snel een publieke beta komt van watchOS 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2016, 17:15
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, watchos 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.