Nieuwste Apple Watch-beta bevat activeringsslot tegen diefstal

In de nieuwste Apple Watch-beta is het activeringsslot ingevoerd. Daarmee verklein je de kans op diefstal van de Apple Watch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De vanavond verschenen betaversie van watchOS 2 heeft een graag geziene toevoeging. Het is vanaf nu mogelijk om het activeringsslot in te schakelen op je Apple Watch. Dat verkleint de kans op diefstal.


Apple Watch: activeringsslot staat in watchOS 2 beta 3 automatisch aan.”>apple-watch-activation-lock apple-watch-activation-lock-2

Het activeringsslot van de Apple Watch is automatisch ingeschakeld als je watchOS 2 beta 3 installeert. Apple verwijst voor meer informatie naar de Apple Watch-app op de iPhone, maar daar troffen we nog geen informatie aan over deze nieuwe functie.

Bekijk ook

Activeringsslot op de iPhone, iPad en Apple Watch: activeren, uitschakelen en meer

Het Activeringsslot op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac beschermt je tegen onrechtmatig gebruik van een verloren toestel. Maar hoe schakel je Activeringsslot in en hoe haal je dit er weer af, bijvoorbeeld als je je toestel wil verkopen? In dit artikel lees je alles.

Activeringsslot: handig tegen diefstal

Het activeringsslot (activation lock) is op de iPhone al een enorm succes. Wereldsteden zoals Londen en New York melden een enorme daling in het aantal diefstallen van iPhones, omdat een gestolen toestel vrijwel nutteloos is. De rechtmatige eigenaar moet het toestel eerst vrijgeven, voordat een ander ‘m kan gebruiken. Op de Apple Watch ontbrak nog zo’n functie en dat was jammer, want juist een klein apparaatje ter grootte van een smartwatch is gemakkelijk te ontfutselen in de kleedkamer van de sportschool.

Mensen die geen toegang hebben tot de beta van watchOS 2, zullen nog tot dit najaar moeten wachten om de anti-diefstalfunctie te kunnen gebruiken. Of hopen dat er snel een publieke beta komt van watchOS 2.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.