Spotify: groei door Apple Music

Spotify profiteert van extra groei door Apple Music

Spotify is sneller gegroeid sinds Apple Music beschikbaar is. De dienst is blij dat Apple streaming onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het is een bekend fenomeen: als Apple een nieuwe dienst of een nieuw product uitbrengt, profiteren andere fabrikanten in dezelfde bedrijfstak. Het gebeurde eerder al bij Fitbit, die de verkoopcijfers zag stijgen toen de Apple Watch op de markt kwam. Bij Spotify is nu een soortgelijk effect te zien: het aantal abonnees is gegroeid sinds Apple Music werd aangekondigd.

Nike-Running-Spotify

Spotify: groei door Apple Music

Spotify: extra groei door Apple Music

Dat heeft een vice-president van Spotify maandag bekendgemaakt. Sinds juni 2015 is er een opvallende groei van het aantal Spotify-Abonnees te zien. De extra aandacht voor streaming muziekdiensten heeft geleid tot meer interesse bij het publiek.

“Sinds Apple Music van start ging zijn we sneller gegroeid en hebben we meer gebruikers toegevoegd dan ooit tevoren”, vertelde Jonathan Forster in een interview met Reuters. “Ze brengen streamen onder de aandacht. Het is moeilijk om in je eentje een industrie op te bouwen.”

De muziekdienst heeft nu bijna 100 miljoen abonnees, waarvan 30 miljoen betalen voor het Premium-lidmaatschap. Apple Music heeft in een jaar tijd het eveneens indrukwekkende aantal van 13 miljoen betalende abonnees binnengehaald. Het grote verschil is dat Apple Music geen gratis lidmaatschap met reclame heeft. Wel is Apple Music in veel meer landen beschikbaar: in 100 landen kun je naar Apple Music luisteren, terwijl Spotify nog maar op 60 zit.

Spotify videoproducties

Foster denkt dat er geen plafond is en dat ze met 100 miljoen gebruikers nog lang niet aan het maximum zitten. Wel gaf hij toe dat de muziekbusiness moeilijk is, waardoor het aantal spelers beperkt zal blijven. Spotify is van plan om zich te onderscheiden met eigen videoproducties. Er komen twaalf series met afleveringen van elk een kwartier, waarbij ze willen samenwerken met bands als Metallica. Eerder bood Spotify al video’s aan van externe partijen zoals Comedy Central en de BBC. Bij de nieuwe series gaat het om animatie, komedies en een serie over hip-hop-artiesten. Apple is ook bezig met videoproducties, bijvoorbeeld door de muziekclips van bevriende artiesten te financieren en te produceren. Tijdens WWDC 2016 zal Apple waarschijnlijk bekendmaken welke tegenzet ze zullen nemen, om te zorgen dat Apple Music nog sneller groeit. Er zijn geruchten dat er een complete restyling aankomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2016, 14:10
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.