WWDC 2016: uitnodiging voor studenten

Apple nodigt studenten uit voor WWDC 2016

Apple heeft bekendgemaakt welke studenten naar WWDC 2016 mogen. Een deel van hen krijgt ook een tegemoetkoming in de reiskosten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft bekendgemaakt welke scholieren en studenten gratis naar WWDC 2016 mogen. Net als elk jaar krijgt een kleine groep getalenteerde studenten de kans om bij Apple’s ontwikkelaarsconferentie aanwezig te zijn. Ze hoeven niet de ticketprijs van $1.599 te betalen.

WWDC 2016: uitnodiging voor studenten

Studenten op WWDC 2016

De uitnodiging ziet er hetzelfde uit als de algemene aankondiging van WWDC 2016, met Swift-code op een donkere achtergrond. Dit jaar zal er waarschijnlijk veel aandacht zijn voor Swift, gezien het feit dat Apple van plan is om later dit jaar Swift 3.0 te introduceren. Het is alweer de derde grote update van Apple’s eigen programmeertaal. Daarnaast komen traditiegetrouw de belangrijkste besturingssystemen aan bod. Dit jaar zijn het er vier: iOS, OS X, watchOS en tvOS. Laatstgenoemde is dit jaar nieuw.

Het gaat in totaal om 350 beurzen voor studenten en leden van organisaties voor exacte vakken. Daarvan krijgen 125 mensen ook extra hulp voor hun reiskosten. Om kans te maken moesten de geïnteresseerde studenten een app indienen, waarin ze lieten zien dat ze creatief gebruik hebben gemaakt van Apple-technologie. Het kon daarbij gaan om een schoolproject, een persoonlijk project of een app die al beschikbaar is in de App Store. Ook moesten de studenten een werkstuk schrijven over het programmeerproces.

De studenten die hebben gewonnen, zijn vanzelfsprekend door het dolle heen:

Meer van 1.000 Apple-engineers

Niet-studenten kregen eind april al te horen of ze aanwezig mogen zijn op WWDC 2016, waar meer dan 1.000 Apple-engineers beschikbaar zijn voor workshops, het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen. Tijdens het evenement worden de Apple Design Awards bekendgemaakt voor de apps met het beste design.

WWDC 2016 begint op maandag 13 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd met de traditionele keynote. Deze keer vindt de keynote plaats in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. De sessies daarna zijn zoals gebruikelijk in Moscone West en een deel ervan is ook als livestream te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2016, 10:06
Categorie Apple
Onderwerpen studenten, wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.