Evernote ondersteunt nu ook Touch Bar

Evernote voor Mac ondersteunt Touch Bar voor uitgebreide functies

Notitie-app Evernote biedt nu ook ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwste MacBooks. Daarmee kun je onder meer nieuwe notities maken of bestaande notities van annotaties voorzien.

Evernote ondersteunt nu ook Touch BarAls Mac-productiviteitsapp van het eerste uur mag Evernote natuurlijk niet ontbreken in het rijtje apps dat de Touch Bar ondersteunt. Met de laatste update brengt de populaire notitie-app daar eindelijk verandering in. Voortaan kun je als gebruiker van een van de nieuwe MacBooks met de aanraakgevoelige strip nog eenvoudiger een nieuwe notitie toevoegen, een zoekopdracht starten of andere acties uitvoeren.

Bedien Evernote met de Touch Bar van je MacBook

In een aankondiging op het Evernote-blog beschrijft het bedrijf vijf manieren voor het gebruik van Evernote met de Touch Bar. Standaard kiest Evernote voor een eenvoudige aanpak. Met de knoppen op de Touch Bar kun je bijvoorbeeld een nieuwe notitie maken, een zoekopdracht uitvoeren en heb je meteen toegang tot je tags. Evernote hoopt dat mensen die de tags nu niet gebruiken dat dankzij deze functie wel gaan doen. Het idee is dat je dankzij de Touch Bar eenvoudig door al je tags scrollt.

Evernote wilde met de extra functionaliteit voor de Touch Bar een soort middenweg vinden tussen de knoppen op het scherm van je smartphone en favoriete sneltoetsen van gebruikers. In tegenstelling tot sneltoetsen, is de leercurve voor de knoppen op de Touch Bar beperkter. Die hoef je namelijk niet eerst te leren en onthouden. Evernote sluit met de update aan bij populaire Macapps, zoals Microsoft Office, dat recent ondersteuning voor de Touch Bar toevoegde.

Evernote ondersteunt Touch Bar voor annotatiefuncties

Kleuren kiezen en annoteren
De krachtige functies van Evernote zitten wat meer verstopt. Zo toont de Touch Bar een kleurenslider voor het kiezen van de juiste kleur van bijvoorbeeld tekst of andere elementen. Daarnaast heeft Evernote de annotatiefuncties doorgetrokken naar het aanraakgevoelige schermpje. In deze modus kun je naar hartelust stukken tekst uitlichten en pijlen, vakken en opmerkingen toevoegen aan notities en afbeeldingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2017, 14:00
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen evernote, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.