Spire: legale Siri op oudere iPhones, iPods touch en de iPad (jailbreak)

Spire is een legale port van Siri naar oudere iPhones, iPods touch en de iPad gemaakt door Grant Paul (chpwn).

Spire: legale Siri voor oudere iPhones, iPods touch en iPadIn oktober toonde de ontwikkelaar Steven Troughton-Smith voor het eerst een werkende versie van Siri op de iPhone 4. Begin deze maand verscheen er van het CD Team een publiekelijk beschikbare variant, waarmee vermoedelijk inbreuk werd gemaakt op het auteursrecht van Apple. Dit was Grant Paul (@chpwn) een doorn in het oog en ten dele de motivatie om Spire uit te brengen: een legale port van Siri naar oudere iPhones, iPods touch en de iPad.


Spire is beschikbaar via Cydia en neemt zelf weinig ruimte in. Tijdens de installatie zal er contact worden gemaakt met de servers van Apple om daar direct de voor Siri benodigde bestanden te downloaden, waarbij circa 100MB aan data zal worden verstookt. Gebruikers wordt daarom aangeraden om Wi-Fi aan te zetten, voordat ze de installatie van Spire starten. Om Siri via de servers van Apple te kunnen gebruiken zul je nog steeds moeten beschikken over een autorisatie-token van een iPhone 4S of verbinding moeten maken via een Siri proxy. Om deze reden stelt Spire je in staat om zelf een adres in te vullen van een proxy server.

Om gebruik te maken van Siri via een proxy op een oudere iPhone, iPod touch of iPad kun je gebruik maken van westbaer’s SiriProxy fork. Je kunt deze proxy bijvoorbeeld gebruiken als je zelf een iPhone 4S hebt of je iemand kent die met jouw zijn authorisatie-token wilt delen. Andere mogelijkheden zijn om gebruik te maken van een Siri proxy van een derde, waarbij je er wel op moet letten dat je contacten, e-mail, SMS en GPS informatie via een onbetrouwbare proxy server kunnen uitlekken. Een andere mogelijkheid tot slot is dat iemand het binnenkort mogelijk maakt om Siri te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld Google Chrome’s spraak API. Spire is (nog) niet geschikt voor gebruik in combinatie met SemiTether.

Spire is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss
Reacties met betrekking tot het misbruiken van een jailbreak om inbreuk te maken op het auteursrecht met gekraakte software zijn op iPhoneclub niet toegestaan. Tegen gebruikers die dit beleid niet respecteren zullen zonder verdere waarschuwing passende maatregelen worden getroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.