Apple legt iTunes Match uit in instructievideo en FAQ

Apple heeft een aparte pagina geopend om de mogelijkheden van iTunes Match uit te leggen. In een instructievideo krijg je te zien hoe de ingebruikname werkt en een FAQ geeft antwoord op veelgestelde vragen.

itunes match instructieiTunes Match is op het eerste gezicht een vrij eenvoudige dienst: je betaalt 24,95 euro per jaar en mag al je eerder gekochte/gedownloade muziek omzetten naar iTunes-nummers. Tenminste, voor zover ze in de iTunes-database voorkomen. Maar wie wat langer nadenkt over iTunes Match, loopt tegen allerlei vragen aan. Hoe zit het eigenlijk? Hoeveel nummers mag je omzetten? Kun je nu zomaar je ‘illegale’ muziek legaal maken? Wat gebeurt er met illustere muzieknummers die bij Apple onbekend zijn? Dat en meer heeft Apple nu in een instructiepagina verwerkt, met video en lijst met veelgestelde vragen (FAQ). Ook zijn er instructies hoe je iTunes Match in gebruik kunt nemen. Een deel van deze vragen wordt overigens ook beantwoord in ons eigen dossier over iTunes Match.

Mogelijk heeft de nieuwe website ermee te maken, dat gebruikers toch vaak tegen dezelfde vragen aan liepen. Want het klinkt eigenlijk te goed voor woorden: je kunt al je muzieknummers upgraden, ongeacht waar ze vandaan komen. Je mag ze zelf van cd’s hebben geript, gedownload uit nieuwsgroepen of misschien via een vriend hebben gekregen. Voor maar 25 euro per jaar krijgt je muziek bovendien nog een kwaliteitsboost, want alles wordt gelijkgetrokken naar een goede kwaliteit AAC-formaat zonder DRM. Misschien heeft de verwarring bij gebruikers er ook mee te maken, dat je iCloud-opslagruimte krijgt, maar die wordt niet in beslag genomen door nummers die je via iTunes Match in bezit hebt gekregen. Nummers die je via iTunes hebt gekocht, tellen niet mee bij de limiet van 25.000 nummers, die geldt bij het converteren van je eigen muziekcollectie.

itunes match schakelaarWie nog steeds tegen vragen aanloopt, moet eens de FAQ (veelgestelde vragen) doorlezen of de instructievideo bekijken. Daar worden nog meer details duidelijk gemaakt, zoals de limiet van 10 apparaten waarop je de muziek van iTunes Match kunt afspelen. iTunes Match is nog niet verkrijgbaar in Nederland. In België kun je wel voor 25 euro per jaar een abonnement afsluiten.

Meer info: iTunes Match-instructievideo en iTunes Match-website

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2011, 8:09
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, itunes match

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.