Sony en Archos proberen de show van Apple te stelen

Archos heeft 5 tablets aangekondigd en Sony lanceert 3 nieuwe Sony Readers, de ereaders waarmee je vooral boeken kunt lezen. Concurrentie voor de iPad?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipod eventVandaag is er niet alleen een groot muziekevenement van Apple, die je op de iPhone, iPad, Mac en andere QuickTime-apparaten live kunt volgen. Het is ook de dag waarop groot nieuws vanaf de IFA komt. IFA is de belangrijkste Europese beurs voor consumentenelektronica, die jaarlijks aan het eind van de zomer in Berlijn plaatsvindt. Archos kondigde eerder vandaag al 5 internettablets aan, in prijs variërend van 99 tot 349 euro en dus fors goedkoper dan de iPad. En Sony heeft ook grootse plannen met ereaders en misschien wel een eigen muziekdienst.

archos tabletSony heeft een compleet nieuwe productlijn voor de Sony Reader geïntroduceerd. Er zijn drie modellen: de 5-inch Pocket Edition, 6-inch Touch Edition en 7-inch Daily Edition. Ze zijn allemaal voorzien van touchscreen en hebben een extra schermlaagje dat makkelijker te lezen is zonder dat er spiegeling optreedt. De gebruikte E Ink Pearl-schermen verversen sneller en hebben een hoger contrast, terwijl tegelijk de batterijduur omhoog is gegaan. Alle modellen hebben meer opslagruimte gekregen. Zo heeft de Pocket Edition met 2GB viermaal zoveel opslagruimte dan voorheen. Je kunt er bestanden in ePub-, PDF-, Word- en txt-formaat mee bekijken. Op de duurdere uitvoeringen is ook een mogelijkheid om muziek af te spelen en de opslagruimte uit te breiden met geheugenkaartjes.

sony readers

Van de drie modellen komt de Daily Edition qua prijs en functionaliteit nog het meest in de buurt van de iPad. Hij gaat $300 kosten en komt dit najaar op de markt. De Daily Edition is voorzien van Wi-Fi, 3G, 4GB opslag en een batterijduur van maximaal 27 dagen. Voor mensen die niet zo’n Sony Reader willen kopen is er ook hoop: Sony heeft aangekondigd dat ze software gaan maken waarmee je ook op Android en iOS-toestellen het boekenaanbod van Sony kunt lezen. De nieuwe Sony Readers zijn al online te vinden.

Ook interessant is wat Sony vanavond te melden heeft. Volgens geruchten staat het bedrijf op het punt om een streaming muziekdienst aan te kondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 15:29
Categorieën Apps, iDevices
Onderwerpen ebook, ereader, facebook, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.