Gerucht: Sony gaat streaming muziekdienst aankondigen

Sony staat op het punt om een streaming muziekdienst aan te kondigen, vanaf de IFA-beurs in Duitsland, als concurrent voor iTunes.

music eventVanavond staan twee grote evenementen op het programma: het iPod-evenement van Apple en een persbijeenkomst van Sony op de IFA-beurs in Berlijn. Volgens geruchten staat Sony op het punt om een streaming muziekdienst te introduceren, die een concurrent moet worden voor Apple’s iTunes. Het plan is om de dienst geschikt te maken voor een reeks apparaten, waaronder de PlayStation 3, Walkman mp3-spelers en televisietoestellen.

Maar de introductie laat nog wel even op zich wachten: volgens de Financial Times komt Sony’s muziekdienst pas in 2011 beschikbaar omdat er eerst deals met contentaanbieders moeten worden gesloten.

Sony heeft zelf al belangen in de muziek- en filmindustrie. Aanvankelijk zal de dienst alleen op de PlayStation 3 beschikbaar zijn. Later komen er ook Vaio PC’s, Blu-rayspelers en Sony Ericsson-smartphones bij:

Sources in the media industry told the Financial Times that Sony would use its PlayStation games consoles as the starting point for a new service that users will be able to use across a range of other internet-connected devices. That could include Walkman music players, Vaio computers, Bravia TVs, Blu-ray players and Sony Ericsson mobile phones.

sony persbijeenkomstSony’s plannen zouden vooral gefocust zijn op muziek, net als Apple’s iPod-evenement vanavond. Toch circuleren er ook geruchten over tv-series, met name in combinatie met een vernieuwde Apple TV. Apple zou bezig zijn om tv-deals te sluiten voor iTunes, waarbij News Corp dwarsligt. Het zou daarbij gaan om een dienst waarbij je voor 99 cent tv-series kunt huren, als concurrent van Netflix en Hulu.

Tegelijk is Amazon ook bezig met een abonnementendienst, volgens de Wall Street Journal. Daarbij ligt de focus aanvankelijk op tv-shows en films en niet zozeer op muziek. Er zijn al gesprekken gaande met NBC Universal, Time Warner, News Corp en Viacom.

north carolina datacenterEén van de speculaties waarom Apple opeens het live-evenement gaat streamen, is dat Apple een video streamingdienst gaat aankondigen. Volgens die theorie gaat Steve Jobs tijdens de keynote opeens aankondigen dat honderdduizenden mensen tegelijk naar de stream zitten te kijken, om aan te tonen hoe goed de performance is. De streaming van het live-evenement zou dan ook meteen een vuurproef zijn voor het gigantische datacenter dat Apple in North Carolina aan het bouwen is.

Vanavond om 19:00 uur begint het evenement van Apple. De persbijeenkomst van Sony (om 17:00 uur op IFA) is dan al afgelopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2010, 15:52
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple tv, itunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.