sonos-bluenote-4

Sonos brengt blauwe Blue Note PLAY:1 uit

Sonos heeft een blauwe versie van de Sonos PLAY:1 uitgebracht, ter ere van 75 jaar Blue Note Records. Binnenkort in beperkte oplage te koop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Sonos heeft een limited edition speaker uitgebracht van de PLAY:1. De blauwe variant is bedoeld als ode aan meer dan 75 jaar jazz van Blue Note Records. De Blue Note PLAY:1 gaat 250 euro kosten en is binnenkort verkrijgbaar in een beperkte oplage van 4.100 stuks. Sonos verwacht een enorme run op de speaker en denkt dat ze snel uitverkocht zijn. Sonos verkoopt de Blue Note PLAY:1 via de eigen webshop.

sonos-bluenote-4

De Blue Note PLAY:1 is 50 euro duurder dan de standaard uitvoering in zwart. Je krijgt bij de blauwe versie een jaar toegang tot drie voorgeprogrammeerde Blue Note-kanalen: Artist Selects, Born in Blue en Blue Note 101. Artist Selects bevat elke maand nieuwe afspeellijsten met nummer van grootheden als Robert Glasper, Jose James, Terence Blanchard, Ambrose Akinmusire, Lionel Loueke en Don Was.

sonos-blue-note-speaker

Is de Blue Note-sound nieuw voor je, dan kun je op het kanaal Blue Note 101 kennismaken met de evolutie van jazz. Je luistert hoe het platenlabel 75 jaar geleden klonk en hoe het zich ontwikkelde tot de huidige status. Luister je liever naar remixes en covers, dan is er Born in Blue. Dit kanaal brengt Blue Note-artiesten samen met andere artiesten en slaat daarmee de brug naar moderne muziek. Ben je (nog) niet een echte jazzliefhebber, maar kun je de invloeden van jazz op andere muziekstijlen wel waarderen, dat is dit jouw kanaal. De twee laatstgenoemde kanalen zijn ook gewoon voor andere Sonos-gebruikers via Sonos en TuneIn, terwijl het Artist Select-kanaal alleen is te beluisteren door mensen die de Blue Note PLAY:1 hebben aangeschaft.

Sonos werkt draadloos en is handig als je liever geen speakers met een vaste connector koopt, omdat die snel kunnen verouderen. Hou er wel rekening mee dat Sonos nog steeds geen AirPlay ondersteunt en dat voorlopig nog niet van plan lijkt. Desondanks kun je wel vanaf de iPhone of iPad je muziek draadloos afspelen op een Sonos-speaker.

Binnenkort meer op: Sonos.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 21:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen sonos, speaker

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.