kraftwerk-oplader

Kraftwerk: brandstofcellen houden je iPhone een week opgeladen

Kraftwerk kan maar liefst 11 keer je iPhone opladen. Het is echter geen batterij, maar een draagbare brandstofcelgenerator die op gas werkt.

kraftwerk-opladerEigenlijk is het triest dat we ruim 8 jaar na de introductie van de iPhone nog steeds geen toestel hebben met een batterij die meerdere dagen meegaat. Daarom hebben veel mensen een reservebatterij op zak waarmee je een paar uur extra stroom hebt. Zo’n batterij is echter peanuts vergeleken met Kraftwerk, een stroomgenerator met brandstofcel. Dit apparaatje op zakformaat is momenteel op Kickstarter te vinden en kan je iPhone elf keer opladen. Daarna hoef je alleen wat gas bij te vullen.

Kraftwerk is een stroomfabriekje op zakformaat

Kraftwerk is dus nadrukkelijk géén batterij. Deze mobiele elektriciteitscentrale zet gas om in stroom, bedoeld om gadgets zoals de iPhone op te laden. Het werkt overigens ook met alle andere apparaten die je kunt opladen via USB. Hij weegt 200 gram en levert 2 Ampère (10 Watt en 5 Volt), wat te vergelijken is met een snellader in de auto. De Kraftwerk voltanken doe je met aanstekergas, kampeergas of butaangas, dat gewoon in de winkel te koop is. Je hebt nog wel een Lightning-kabel nodig om je iPhone aan te sluiten via USB.

kraftwerk 3 kleuren

Kickstartsucces

De ontwikkelaar heeft al bijna een miljoen dollar aan crowdfunding op Kickstarter ontvangen, bijna het dubbele van het oorspronkelijk gevraagde bedrag. Kraftwerk kun je momenteel op Kickstarter bestellen vanaf 99 dollar (incl. verzendkosten) in drie verschillende kleuren. Je krijgt hem naar verwachting in februari 2016. De vroege reserveringen, die twintig euro goedkoper waren en geleverd worden in december, zijn inmiddels allemaal uitverkocht. De uiteindelijke adviesprijs gaat volgens de maker 149 dollar worden.

Kun je niet wachten tot 2016? Dan zijn hier nog 30 tips om je iPhone-batterijduur te verlengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 17:39
Categorie Accessoires
Onderwerp opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.