saffierglas lagen

Nieuwe saffiertechnologie kan accuduur iPhone 6s verbeteren

Een nieuwe schermtechnologie voor saffierglas zorgt ervoor dat je iPhone-scherm minder licht reflecteert. En dat kan een bijzonder effect hebben op je batterijduur.

saffierglas lagenApple’s plannen voor een saffierscherm in de iPhone waren afgelopen jaar gestrand, maar er is nog een kans dat het stevigere scherm in een later iPhone-model zal worden toegevoegd. Dat maakt de laatste ontwikkelingen omtrent saffierglas juist zo interessant: een nieuwe schermtechnologie zorgt ervoor dat saffier minder licht reflecteert, waardoor één van de grootste nadelen van het materiaal teniet is gedaan.

Lees ook: Waarom de iPhone 6 geen saffierscherm kreeg

De nieuwe saffier-schermtechnologie werd getest door DisplayMate in een lab. Zij beschrijven het minder reflecterende scherm als volgt:

We hebben in ons lab een belangrijke nieuwe saffiertechnologie getest, die schermreflecties aanzienlijk vermindert. Het scherm reflecteert minder dan glas, waardoor een groot nadeel van saffier verandert in een groot voordeel. Dit is geen anti-reflectiecoating, die ervoor zou zorgen dat het saffierscherm sneller bekrast zou raken. Met deze technologie is saffier het beste tegen krassen bestendig, wordt er weinig licht gereflecteerd en is het scherm goed te bekijken met veel omgevingslicht.

Volgens DisplayMate brengt de verminderde reflectie een praktisch voordeel met zich mee. Omdat je iPhone-scherm makkelijker te zien is bij veel omgevingslicht, is het namelijk mogelijk om de schermhelderheid te verminderen. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat je minder stroom verbruikt. DisplayMate vermoed dat de productieprijzen voor saffier binnenkort omlaag gaan, waardoor smartphone-fabrikanten ermee aan de slag kunnen.

Saffier is bijna net zo hard als diamant, waardoor een scherm goed bestand is tegen schade. In een eerder artikel beschreven we wat een saffierscherm voor de iPhone kan betekenen, waarna we in een later stuk uitlegden waarom de iPhone 6 toch geen scherm van saffierglas heeft gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 14:42
Categorie Geruchten
Onderwerp saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.