ING Bankieren Touch ID

ING Bankieren-app ondersteunt nu Touch ID

Je kunt nu in de ING Bankieren-app inloggen met je vingerafdruk. Na de laatste update ondersteunt de bank-app namelijk Touch ID.

ING Bankieren Touch IDDe iOS-app van ING Bankieren heeft in een update ondersteuning gekregen voor Touch ID. Hierdoor is het mogelijk om met je vingerafdruk in te loggen op de iPhone 5s en nieuwer. Eerder werd deze zelfde functionaliteit toegevoegd aan de app van ING België. Een toekomstige update moet de Touch ID-functies nog verder uitbreiden.

Ontwikkelaars kunnen sinds iOS 8 ondersteuning voor Touch ID toevoegen aan apps. We zagen eerder apps zoals 1Password hier gebruik van maken. Touch ID zorgt er bij ING Bankieren voor dat je niet langer een code hoeft in te voeren bij het starten van de app. Leg je vinger op de vingerafdruklezer, en je wordt automatisch ingelogd in de bank-app.

Op het moment kun je alleen nog maar inloggen in de ING-app met Touch ID. Een latere update zal het ook mogelijk maken om een betaling met je vingerafdruk te bevestigen. Deze tweede app-update wordt in de zomer verwacht, en zal ook feedback op basis van de pas verschenen versie verwerken.

Eerder dit jaar kreeg ING Bankieren voor iOS een grote update, waarin het design werd aangepast. De app viel in de prijzen bij de iCulture Awards 2014, en ging ondermeer naar huis met de publieksprijs in de categorie ‘Beste Nederlandse app’.

De toevoeging van Touch ID geeft ons alvast een voorproefje op Apple’s eigen betaaldienst Apple Pay, waarmee je ook met een vingerafdruk kunt betalen. Op het moment is Apple Pay nog niet in Europa te gebruiken, maar volgens Tim Cook zijn er plannen voor dit jaar. Een webpagina van ING verklapte begin dit jaar de komst van Apple Pay naar Nederland.

De app-update is nog maar net beschikbaar gesteld. Het kan even duren tot hij bij iedereen verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2015, 8:25
Categorie Apps
Onderwerp ing bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.