Zo voorkom je dat Evernote je notities meeleest

Voorkom dat medewerkers van Evernote jouw notities kunnen meelezen met deze simpele instelling. Vanaf januari 2017 voert Evernote namelijk een nieuw privacybeleid in.
Leander Jansen - · Laatst bijgewerkt:

Vanaf januari 2017 gaat Evernote een nieuw privacybeleid invoeren. Dit heeft tot gevolg dat sommige Evernote medewerkers onder bepaalde omstandigheden toegang krijgen tot jouw notities. Dit zou nodig zijn om te zorgen dat de machine learning-technieken die ze toepassen goed werken. Maar niet iedereen zal erom staan te springen dat Evernote meeleest. Gelukkig kun je het uitschakelen via de instellingen van Evernote.


Update 16 december: Na een storm van kritiek van gebruikers heeft Evernote bekendgemaakt dat ze de nieuwe privacyvoorwaarden niet gaan invoeren. Volgens Evernote ging het alleen om toegang tot notities, om te kunnen zien of bepaalde algoritmes goed werkten. Evernote keert het nu om: er komt een knop waarmee je kunt aangeven dat medewerkers je notities wél mogen lezen.

Pfeiffer Collection by Evernote

Evernote kan straks notities meelezen

Evernote zegt dat het nieuwe beleid nodig is om “de meest relevante inhoud en functies aan te bieden”. Daarmee bedoelen ze overigens niet dat ze de informatie gaan gebruiken om gerichte advertenties te tonen.

Doe je niets, dan kunnen medewerkers van Evernote straks in jouw notities kijken. Zo kun je het uitschakelen:

  • Log in bij Evernote en ga Instellingen.
  • Ga bij de Accountinstellingen naar Persoonlijke Instellingen.
  • Scroll naar het punt Betere ervaring.
  • Klik het vinkje weg bij Geef Evernote toestemming om mijn data te gebruiken om mijn ervaring te verbeteren.

Zo houdt je het meelezen van Evernote-medewerkers  tegen.

Ben je door deze privacywijziging helemaal klaar met de notitiedienst, dan hebben we deze Evernote-alternatieven voor je:

Bekijk ook

Dit zijn de beste Evernote-alternatieven

Zoek je een alternatief voor Evernote? Wij hebben de beste Evernote-alternatieven op een rijtje gezet, voorzien van plus- en minpunten, zodat je nog beter kunt kiezen.

De foto bovenaan dit artikel toont de Pfeiffer Collection by Evernote, een serie accessoires uit de tijd dat Evernote nog allerlei accessoires in samenwerking met partners maakte.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 16 december: Evernote trekt de nieuwe privacyvoorwaarden in, artikel daarom bijgewerkt.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.