Snapchat

Snapchat gaat chatfuncties uitbreiden met stickers en (video)bellen

Er is een grote update voor Snapchat onderweg die de chat-opties van het netwerk verbetert. Zo worden er stickers toegevoegd en kun zowel audio- als videogesprekken voeren.

Snapchat

De populariteit van Snapchat blijft maar groeien, en aan de aankomende updates voor het sociale netwerk te zien zal die groei nog wel even aanhouden. Op gelekte screenshots is te zien dat Snapchat druk bezig is om direct te concurreren met Facebook Messenger.

De gelekte foto’s zijn afkomstig van de Android-versie van Snapchat (link), maar het is aannemelijk dat deze functies ook staan te trappelen om aan de iOS-app toegevoegd te worden. Op de screenshots is goed te zien hoe Snapchat de chat- en video-opties een flinke opknapbeurt geeft. Niet zo gek dus dat de testversie van de software dan ook ‘ChatV2’ heet.

Snapchat krijgt betere chat-opties

Als je nu met iemand wilt chatten op Snapchat kun je alleen een tekstbericht of foto versturen, maar daar komt binnenkort verandering in. Ook de onhandige videobel-functie (waarbij beide gebruikers het scherm continu ingedrukt moeten houden) wordt aangepast.

Snapchat-update

Het vernieuwde uiterlijk van het Snapchat-chatscherm vertoont duidelijk gelijkenissen met Facebook Messenger, met een grote balk waarin je de verschillende opties kunt selecteren.

Tik bijvoorbeeld op het microfoontje om een audiogesprek met iemand te starten, tik op de smiley om uit verschillende stickerpakketten te kiezen en raak de videocamera aan om een videogesprek op te starten met de ander.

Door dingen als stickers toe te voegen en het videobellen te verbeteren wordt Snapchat een nog grotere concurrent voor Facebook Messenger. Miljoenen jongeren gebruiken Snapchat al fanatiek, en als de app binnenkort de chat-opties verbetert zullen sommigen ongetwijfeld geneigd zijn om van Snapchat hun primaire sociale netwerk te maken.

Snapchat-update

Snapchat blijft zich vernieuwen

Snapchat is in ieder geval niet bang om iets te proberen. Vorig jaar werden er betaalde Snap-filters ingevoerd, die vervolgens weer gratis gemaakt werden omdat het verdienmodel niet aansloot bij de doelgroep. Ook kunnen gebruikers sinds kort Snaps van verschillende kanten bekijken met de Story Explorer.

Via: 9to5Google

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 12:55
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen snapchat, update

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.