Snapchat 3D Touch

Snapchat zet Verhalen in tijdelijke afspeellijst

Snapchat gaat voor Verhalen een aparte afspeellijst invoeren, zodat je niet meer urenlang naar Verhalen van honderden vrienden hoeft te kijken.

Snapchat gaat een grote verandering doorvoeren in de Verhalen-functie. Je krijgt er een afspeellijst voor Snapchat Verhalen bij en de updates van je vrienden krijgen voortaan voorrang op die van bedrijven. Dat moet minder drukte opleveren, omdat je zelf kunt bepalen welke Verhalen je in de afspeellijst zet.


Snapchat 3D Touch

Te veel vrienden, te veel Snapchat Verhalen

Verhalen zijn een serie foto’s en video’s die gebruikers van Snapchat samenstellen en die na 24 uur vanzelf verdwijnen. Het is een populaire functie waarmee je kunt zien wat vrienden zoal gedaan hebben op een dag. Instagram kopieerde het idee dan ook snel.

Als je nu kijkt naar iemands Snapchat Verhaal, dan zul je na afloop direct het volgende Verhaal te zien krijgen. Maar er zijn momenten dat je weinig tijd hebt en je alleen de Verhalen van je beste vrienden wilt zien. Daarom komt er een afspeellijst, zodat je zelf bepaalt wiens Verhalen je te zien krijgt. Het is een oplossing voor mensen die te veel ‘vrienden’ zijn gaan volgen, waardoor het bekijken van al die Verhalen een dagtaak is geworden.

Bedrijven minder prominent
De verandering houdt ook in dat de Discover-pagina’s minder prominent te zien zullen zijn. Met Discover kun je een dagelijkse mix van tekst- en videoverhalen van grote uitgevers bekijken. Deze verschijnen voortaan onder de Verhalen-lijst van je vrienden. Heb je je geabonneerd op een bepaalde Discover-pagina, dan zal die bovenaan de lijst verschijnen. Je kunt overigens ook nog steeds naar het Discover-tabblad gaan.

Zo gebruik je de afspeellijst
Om het Verhaal van een vriend toe te voegen aan de afspeellijst tik je op de thumbnail, links naast de naam. Je kiest een aantal vrienden en drukt daarna op de afspeelknop onderaan het scherm. Bij deze Verhalen zullen er ook af en toe reclames tussendoor komen. Daarnaast verschijnen er post-roll advertenties aan het einde van Verhalen, ook als ze niet in een afspeellijst staan.

Hieronder zie je hoe de Verhalen-afspeellijst werkt.

snapchat verhalen afspeellijst

Het vervelende is wel, dat de afspeellijst maar één keer gebruikt wordt. Wil je morgen opnieuw de Verhalen zien van je 10 beste vrienden, dan zul je de lijst weer handmatig moeten maken. Waarom dit is, wilde Snapchat nog niet zetten maar waarschijnlijk wordt het op termijn wel mogelijk om een vaste lijst op te bouwen, zodat je dagelijks naar dezelfde 10 vrienden kunt kijken. Tot die tijd zijn de afspeellijsten wel handig, maar ook net iets te veel gedoe.

De aangepaste weergave is al live op Android en is binnenkort ook in de iOS-app te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 oktober 2016 om 9:20
Onderwerp
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.