iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Chordify, Stash, Duolingo en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Chordify, Stash en Duolingo.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

25 Most Played

Als je na de proefperiode van Apple Music toch verder wil met Spotify of van Spotify weer terug wil, dan is het eigenlijk onmogelijk om je afspeellijsten en favorieten mee te nemen. In zo’n geval biedt 25 Most Played hulp, al heb je er wel een Facebook-account voor nodig. Lees er alles over in ons artikel over 25 Most Played.

Chordify

De Groningse start-up Chordify bestaat alweer een tijdje, maar een eigen smartphone-app ontbrak nog. Onlangs bracht Chordify die eigen app voor iPhone en iPad uit. Hiermee kun je overal waar je bent de gitaarakkoorden van bekende nummers achterhalen. De app doet dat volgens een algoritme dat de akkoorden automatisch herkent. Lees ons artikel over Chordify.

Telegram

Terwijl WhatsApp de meeste gebruikers heeft, is Telegram misschien wel een van de meest innovatieve chatapps. Na de introductie van een eigen botplatform zetten ze deze week de volgende stap: met bots spelletjes spelen in chatgesprekken. Goed voor de productiviteit? Nee. Leuk? Ja. Lees er meer over in ons artikel over Telegram.

How is the World Feeling?

Hoe voel je je? Dat is de vraag die deze iPhone-app telkens aan je stelt. Niet zomaar. Door antwoord te geven help je mee aan een wereldwijd onderzoek naar zelfdoding. Het duurt nog tot en met 16 oktober. Lees er alles over in ons artikel over How is the World Feeling?

Facebook Messenger

Niet iedereen is er even blij mee. Maar encryptie is here to stay. Deze week voerde Facebook Messenger betere beveiliging van van je berichten door. Maar het is niet standaard. Je moet het zelf inschakelen. Hoe het werkt lees je in ons artikel over Facebook Messenger.

Stash

Stash is een nieuwe app om links op te slaan voor later. Links van bijvoorbeeld artikelen, producten en films die je opslaat worden geanalyseerd en automatisch gecategoriseerd. Je kan zelfs een herinnering laten sturen dat je deze link nog moet bekijken. Je hebt alleen een account nodig. Het gebruik van de app is gratis. Lees er meer over in ons artikel over Stash.

DeGroteHack

De educatieve game DeGroteHack gaat over normen en waarden. Niet zomaar normen en waarden, maar NEN- en ISO-normen. Wat dit zijn en hoe belangrijk ze in het dagelijks leven zijn, wordt je in deze game op een speelse manier geleerd. Lees er alles over in ons artikel over De Grote Hack.

Duolingo

Iedereen wil tegenwoordig iets met chatbots. De populaire app Duolingo introduceerde deze week zijn eigen chatbots, waarmee je een gesprek kunt houden zoals je dat op straat ook zou doen. Daarmee kun je zien hoe goed je het Spaans, Frans of Duits al beheerst. Lees er over in ons artikel over Duolingo.

Prisma

Het was al even geleden aangekondigd, maar deze week was het dan zover: populaire foto-app Prisma kan nu ook video’s van de mooiste effecten voorzien. De keuze is nog niet zo uitgebreid als bij foto’s, maar daar komt binnenkort verandering in. Lees er meer over en bekijk de voorbeelden in ons artikel over Prisma.

BeterDichtbij

Veilig en vertrouwd contact met je ziekenhuis of dokter vanaf je iPhone. Met de app BeterDichtbij kan dat sinds kort bij vier Nederlandse ziekenhuizen. Op deze manier kun je ‘appen’ over algemene vragen of specifieke zaken. Volgend jaar volgen nog meer ziekenhuizen. Lees ons artikel over BeterDichtbij.

That Dragon, Cancer

Een indrukwekkende game over de strijd van een jongetje en zijn ouders tegen kanker. De game is een eerbetoon aan Joel, die inmiddels is overleden. Het kostte meerdere jaren om de game af te maken, die met hulp van crowdfunding kon worden ontwikkeld. Lees ons artikel over That Dragon, Cancer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2016, 17:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.