Twitter Explore

Twitter verhoogt limiet naar 280 tekens en in deze apps werkt het al

Twitter heeft de limiet voor het aantal tekens voor iedereen verhoogd naar 280 tekens, zodat je langere tweets kunt plaatsen. Maar in welke apps werkt het wel en nog niet?

Twitter Explore
Twitter heeft voor het eerst in zijn bestaan de limiet voor het aantal tekens per tweet verhoogd. De afgelopen tijd is er al mee getest bij enkele gebruikers en nu heeft Twitter aangekondigd dat het voor iedereen beschikbaar komt. Maar nog niet in alle apps werkt het al. Vanaf welke apps kun je extra lange tweets plaatsen?

Update 20:15: Tweetbot is inmiddels al aangepast. De nieuwste versie van de apps (4.7.9 voor iOS en 2.5.4 voor macOS) bieden nu ondersteuning voor de hogere limiet van 280 tekens.

Twitter naar 280 tekens

Al jaren hanteerde Twitter een limiet van 140 tekens, maar vanaf vandaag is dit verhoogd naar 280 tekens voor iedereen. De wijziging is vooral gedaan zodat tweeten gemakkelijker wordt, zodat je niet meer meerdere tweets achter elkaar hoeft te versturen. De test van de afgelopen tijd bleek succesvol. Twitter zegt in eerste instantie bang te zijn geweest dat mensen met de verhoogde limiet alleen nog maar lange tweets zouden plaatsen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Slechts 5% van de tweets van mensen die de verhoogde limiet al hadden, bevatten meer dan 140 tekens. Voor Twitter reden genoeg dus om de limiet voor iedereen op te schroeven.

Maar om te kunnen tweeten met meer dan 140 tekens, heb je wel de juiste app nodig. De standaard Twitter-app voor iOS is al bijgewerkt voor de nieuwe limiet. De app laat het aantal tekens bovendien op een nieuwe manier zien. In plaats van een teller rechts boven het toetsenbord, vind je daar nu een cirkeltje die zich langzaamaan vult naarmate je meer tekens getypt hebt. Je kunt dus niet meer exact zien hoeveel tekens je nog kwijt kan. Wil je vanaf een Mac langere tweets maken, dan zul je daarvoor Tweetdeck (link) moeten gebruiken. Uitwijken naar de (mobiele) website van Twitter kan natuurlijk altijd. De eigen Mac-app van Twitter werkt nog niet met de nieuwe limiet.

Twitter limiet met 280 tekens.

Overige third-party apps voor Twitter moeten nog worden bijgewerkt voor de nieuwe limiet. Twitter geeft ontwikkelaars van deze apps toegang, dus het zal niet heel lang meer duren voordat ook andere apps de limiet ondersteunen. De makers van de populaire app Tweetbot (link) hebben laten weten dat de volgende versie van Tweetbot voor iOS en macOS de nieuwe limiet zal ondersteunen. Wanneer dat precies is, kon Tweetbot helaas nog niet zeggen. Ook de populaire Twitter-app Twitterrific (link) heeft in een tweet laten weten dat ze er druk mee bezig zijn om de 280 tekens te ondersteunen in hun iOS- en macOS-app. Mocht je één van deze apps gebruiken, dan zit er niks anders op dan voorlopig een ander alternatief te gebruiken als je een langere tweet wil versturen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 08 november: Tweetbot is inmiddels aangepast voor de hogere limiet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2017, 20:19
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.