iOS 11 iCulture.

iOS 11 staat op meer dan 50% van de toestellen

iOS 11 staat nu op ruim 50% van alle toestellen, bijna twee maanden nadat de update verscheen. Toch gaat het trager dan bij iOS 10.

Apple heeft er iets langer dan gebruikelijk over gedaan om de nieuwe cijfers voor iOS 11 uit te brengen. Misschien wilden ze wachten tot de mijlpaal van 50% is gepasseerd. Dat is nu gelukt: de update staat in nog geen twee maanden tijd op meer dan 50 procent van de toestellen. Maar dat is geen record.

iOS 11 op meer dan 50% van toestellen

Eén op de twee iPhone- of iPad-gebruikers loopt nu dus rond met iOS 11 of een van de sindsdien verschenen updates. De rest heeft nog geen overstap gemaakt om uiteenlopende redenen. iOS 11 verscheen op 13 september, dus het heeft minder dan zeven weken geduurd om de meerderheid over te halen. Bij iOS 10 duurde dat minder dan een maand en bij iOS 9 minder dan een week! Het zou iets te maken kunnen hebben met het feit dat populaire toestellen zoals de iPhone 4s niet langer een update krijgen maar nog wel in gebruik blijven.

iOS 11 adoptie november 2017

De officiële cijfers worden bepaald aan de hand van bezoekers aan de App Store, dus dit zijn mensen die hun toestel in ieder geval actief gebruiken. Apple werkt de pagina elke maand bij, zodat appontwikkelaars makkelijker kunnen beslissen of ze nog rekening moeten houden met oude versies. Kijk je naar de grafiek, dan heeft het in ieder geval zin om nog iOS 10 (38%) te blijven ondersteunen. Oudere versies zijn goed voor slechts 10% van het aantal gebruikers.

iOS 9 gaat de geschiedenis in als de snelste iOS-update ooit en het is lastig om die recordhouder nog te verslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2017, 8:12
Categorie iOS
Onderwerp ios 11
Devices iPad, iPhone

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.