Mac Pro concept met oudere modellen.

Zo kan een nieuwe Mac Pro eruit zien

Hoe gaat een toekomstige Mac Pro eruit zien? Hoewel dit model al drie jaar niet meer vernieuwd is, heeft een Duitse ontwerper een nieuw model uitgetekend.

Mac Pro concept met oudere modellen.
Apple stelt ons geduld behoorlijk op de proef. Drie jaar na lancering van de vernieuwde Mac Pro zitten we nog steeds te wachten op een nieuw model. Hoewel Tim Cook zegt dat er nog fantastische desktops op de planning staan, is het nog lang niet zeker of er ook een nieuwe Mac Pro aan zit te komen. Het is dus ook totaal onbekend wat een nieuwe Mac Pro allemaal kan en hoe deze er mogelijk uit gaat zien. De Duitse designer Pascal Eggert heeft er echter wel een beeld bij en laat in een concept zien hoe een Mac Pro 2 er volgens hem uit kan zien.

Concept Mac Pro 2

Het concept van de Mac Pro 2, zoals deze genoemd wordt, heeft veel weg van eerdere versies van de Mac Pro. Qua uitstraling en vorm lijkt hij op de meest recente versie, terwijl hij qua formaat meer weg heeft van de oudere Mac Pro. De nieuwe versie heeft hetzelfde zwarte glimmende ontwerp, maar is ovaal in plaats van rond. In het concept heeft de nieuwe Mac Pro maar liefst twintig aansluitingen: vier keer USB 3, vier keer Thunderbolt 2, acht keer Thunderbolt 3 (USB-C), twee keer Ethernet en twee keer HDMI. Daarnaast zitten er achterop nog de stroomaansluiting en een audio-in- en audio-uit-aansluiting.

Binnenkant van Mac Pro-concept.

Een ander leuk detail in het concept is de handgreep aan de bovenkant van de Mac Pro. Dit heeft dan ook wat weg van de vroegere zwaardere Mac Pro, die ook twee handgrepen had. De computer zelf is verder nog uit te breiden, zowel qua graphics als qua opslag. Op de Apple-achtige website van de designer vind je meer specificaties van dit indrukwekkende concept van de nieuwe Mac Pro.

Mac Pro-concept met aansluitingen.

Of het uiteindelijk ook zover komt valt nog te bezien. Als Apple inderdaad een nieuwe Mac Pro uit gaat brengen, dan gaan we in ieder geval uit van nieuwe chips, Thunderbolt 3 met USB-C en enkele andere verbeteringen. In een opinie-stuk over de Mac Pro lees je meer over de status van de computer en waarom hij zeker nog wel bestaansrecht heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2017, 10:54
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen concept, mac pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.