Snapchat-lenzen

Snapchat laat Europeanen nu eigen filters maken

Je kunt nu als Europeaan een eigen Snapchat-filter maken. Snap heeft de tool om tegen betaling eigen filters en lenzen te maken uitgebracht voor gewone consumenten in Europa.

Altijd al je eigen Snapchat Lens willen maken? Dat kan nu: tegen betaling kun je nu ook in Europa een Snapchat Lens maken, wat leuk kan zijn als cadeau of als je een feestje, bruiloft, of baby shower organiseert. Het werkt voorlopig alleen in de iOS-app. Pas op een later moment kunnen ook Android-gebruikers ermee aan de slag.

Snapchat Lens zelf maken

Begin februari kondigde Snap al aan dat de doe-het-zelf-filters eraan zaten te komen. Het werkte toen alleen in de Verenigde Staten, maar inmiddels hebben de filters ook het vasteland van Europa bereikt. Als particulier maak je je eigen filter op de desktop, de iPhone of iPad. Je betaalt vanaf €6,99. De prijs is afhankelijk van de grootte van het gebied waar mensen de lens kunnen gebruiken en de gebruiksduur.

Snapchat-filter maken

Deze nieuwe functie is gericht op gewone gebruikers en staat los van de onlangs aangekondigde Lens Studio, waarmee ontwikkelaars en reclamebureau’s filters kunnen maken voor hun zakelijke klanten.

Snapchat-filter of AR-lens

Leuk is dat je kunt kiezen uit een gewone filter of een AR-lens. Een filter ligt bovenop over een bestaande afbeelding, waarbij je nog eigen teksten, emoji en andere versieringen kunt toepassen. Een AR-lens beweegt mee als je deze bijvoorbeeld op een gezicht plaatst. Snap legt uit het je tijdens een feestje bezoekers moet aanmoedigen om het filter te gebruiken en vervolgens aan een Custom Story moet toevoegen.

Snapchat-lenzen voor feestje

Zo werkt het
Je kunt kiezen uit meer dan 150 sjablonen, die je kunt aanpassen met eigen tekst en emoji. Op de desktop werkt het als volgt:

  1. Ga op de desktop naar snapchat.com/create.
  2. Tik linksboven op je Bitmoji, tik op Settings en selecteer Filters and Lenses.
  3. Kies een categorie en daarna een van de 150 templates. Je kunt daarbij kiezen uit gelegenheden zoals date night, bruiloft of feestje.
  4. Voeg je eigen tekst en emoji toe, om er je eigen draai aan te geven.
  5. Voer de tijd en locatie van je evenement toe. Het kleinst mogelijke gebied is 1800 vierkante meter, met een maximum van 450.000 vierkante meter zodat je een heel dorp kunt afdekken.
  6. Bevestig dat je het filter wil maken en je ziet meteen wat het kost.

Snapchat-filter

Snapchat belooft aanpassingen

Inmiddels heeft Snap ook aangekondigd dat ze iets gaan doen met de storm van kritiek die over ze heen kwam na de laatste aanpassing van het uiterlijk. Het bedrijf gaat zorgen dat Stories gemakkelijker te vinden zullen zijn. Meer dan 1,2 miljoen mensen tekenden een petitie op Change.org, omdat ze het oude uiterlijk van de app terug willen.

Snap heeft de kritiek gehoord en zal de Friends en Discover-sectie aanpassen: “We hebben jullie gehoord en waarderen dat jullie de tijd hebben genomen om te laten weten wat jullie vinden.” Afgelopen november begon Snap met een redesign, waarbij de onderdelen Chat en Stories werden samengevoegd. Discover kreeg een eigen pagina. Het was bedoeld om de app eenvoudiger in gebruik te maken. Maar de gebruikers vonden het niks en Snap geeft nu toe: “We begrijpen volkomen dat de nieuwe Snapchat voor veel mensen ongemakkelijk voelde.”

Snapchat-lenzen

Het betekent overigens niet dat het oude design terugkomt, maar er staan wel wat aanpassingen gepland. “Te beginnen met iOS en gevolgd door Android in de komende weken, gaan we tabs in Friends en Discover introduceren. Die zullen het gemakkelijker maken om de Stories te vinden die je zoekt, op een moment dat het jou uitkomt”, belooft het bedrijf. “Zodra de update er is kun je dingen zoals Stories, Groepchats en Subscriptions sorteren, zodat je de gebruikservaring van de app meer naar je hand kunt zetten.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2018, 8:28
Categorie Apps
Onderwerpen snapchat, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.