Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Kijkje achter de schermen: zo is Portretbelichting ontstaan [video]

Apple geeft een kijkje achter de schermen bij Portretbelichting, een nieuwe camerafunctie op de iPhone X en iPhone 8 Plus. In de reclame wordt kort uitgelegd hoe ze verschillende portretfoto's en schilderijen bestuderen, waaronder van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer.

Met Portretbelichting op de iPhone X en iPhone 8 Plus maak je zelf studio-achtige foto’s. Bij Portretbelichting heb je de keuze uit meerdere soorten filters, waaronder zwart-wit of met een compleet zwarte achtergrond. Maar hoe heeft Apple deze functie ontwikkeld? In de onderstaande video van anderhalve minuut wordt een deel van de ontwikkeling in beeld gebracht.

Achter de schermen bij Portretbelichting

In de video legt Apple uit welke stappen ze genomen hebben voor het ontwikkelen van de functie. Allereerst hebben ze verschillende portretten bestudeerd, zowel van bekende schilderijen zoals het Meisje met de Parel van de Hollandse meester Johannes Vermeer en de Mona Lisa van Leonardo da Vinci als bekende portretfoto’s. Hoe is de belichting op die portretten geregeld en hoe kan dat gesimuleerd worden met de iPhone X? Apple heeft ook samengewerkt met beeldmakers en fotografen wereldwijd. Uiteindelijk is alle data gecombineerd met machine learning, waardoor de Portretbelichting mogelijk werd.

https://www.youtube.com/watch?v=ejbppmWYqPc

De video geeft een mooi kijkje achter de schermen, al krijgen we niet het gehele proces van de ontwikkeling van de functie te zien. Momenteel is de Portretbelichting alleen beschikbaar op de iPhone X en iPhone 8 Plus, de nieuwste en krachtigste iPhones met dubbele camera’s. Dit jaar zal de functie beschikbaar komen op nog meer toestellen, want Apple komt zeer waarschijnlijk met een opvolger van de iPhone X en een grotere iPhone X Plus. De nieuwe 6,1-inch iPhone die ook nog verschijnt, krijgt waarschijnlijk geen dubbele camera’s.

Bekijk ook

Zo werkt Portretbelichting op de iPhone

Portretbelichting is een creatieve functie van de iPhone. Hoe werkt Portretbelichting, hoe gebruik je de belichtingsfilters en meer: deze tip legt het allemaal uit.

Nieuwe Animoji-reclame
Apple heeft daarnaast ook nog een nieuwe Animoji-reclame gemaakt, speciaal voor BRIT Music Awards. Apple heeft ook een speciale BRIT 2018 afspeellijst in Apple Music gemaakt, waar je de nummers van de winnaars kunt beluisteren. De nieuwe Animoji-reclame is in dezelfde stijl als de eerdere reclame’s die voor de Grammy-genomineerden gemaakt zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=CFKs9hT9MmU

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.