Smart Keyboard van de zijkant gezien

‘Apple werkt aan Smart Keyboard 2 met nieuwe Siri- en Emoji-toets’

Komt Apple met een nieuwe versie van het Smart Keyboard? Uit een patent blijkt dat ze werken aan een nieuw model met nieuwe toetsen, zoals een Siri-, Emoji-, en Deel-knop.

Smart Keyboard van de zijkant gezien
Tegelijk met de grote iPad Pro bracht Apple het Smart Keyboard uit. Deze maakt gebruik van de Smart Connector, zowel voor de verbinding als voor het leveren van stroom. Het toetsenbord laat je niet alleen makkelijker typen, maar dient meteen als smart cover voor de iPad Pro. Later kwam het toetsenbord ook naar de kleinere iPad Pro met een iets andere indeling, maar sindsdien is er geen hele nieuwe versie verschenen. Mogelijk werkt Apple toch aan een nieuwe versie, zo blijkt uit een patent van Apple. Deze nieuwe versie bevat enkele nieuwe toetsen voor bijvoorbeeld Siri en emoji’s.

‘Smart Keyboard 2 met Siri- en Emoji-toets’

Volgens het patent werkt Apple aan een nieuwe versie van het Smart Keyboard, mogelijk genaamd Smart Keyboard 2. In het patent zijn een aantal nieuwe toetsen te zien, waaronder een zoek-knop en een knop die speciaal voor emoji’s gebruikt wordt. De nieuwe zoekknop staat helemaal rechtsboven en heeft volgens het patent meerdere functies. De knop met het vergrootglas kan bijvoorbeeld gebruikt worden om snel de Spotlight-functie te gebruiken, maar wordt ook ingezet om Siri op te roepen. Bij het huidige Smart Keyboard gebruik je de Spotlight-functie met de knoppencombinatie CMD + Spatie, maar Siri is niet met een druk op de knop te activeren via het toetsenbord. Daarvoor moet je momenteel nog gebruikmaken van de Hé Siri-commando of de homeknop op de iPad.

Smart Keyboard 2 in patent met Siri.

Maar het nieuwe toetsenbord zou volgens het pantent nog meer extra knoppen hebben. Een aparte Share-knop laat je snel content delen via andere apps, vergelijkbaar met het standaard deel-menu dat je in veel iOS-apps vindt. Hoewel het toetsenbord in het patent weergegeven wordt met een interface dat meer aan de Mac doet denken, lijkt het eerder een logische toepassing voor iOS. Als je werkt met het toetsenbord op de iPad Pro, is het vaak wat minder handig om onderdelen op het scherm aan te raken. Het deel-menu activeren met een aparte toets op het toetsenbord is daardoor veel handiger. Tot slot denkt Apple over enkele nieuwe toetsencombinaties. In plaats van CMD + V voor plakken, zou Apple denken om hier de combinatie CMD + P voor te gebruiken. Ook andere combinaties om bijvoorbeeld snel een mail te maken, moeten tot de mogelijkheden behoren.

Smart Keyboard 2 in patent met delen.

Het is niet ondenkbaar dat Apple binnenkort met een nieuwe versie van het Smart Keyboard komt. Er staan voor dit voorjaar nieuwe iPad-modellen op de planning en een nieuw Smart Keyboard zou een logische uitbreiding zijn. Behalve dit patent zijn echter geen andere aanwijzingen voor een nieuw toetsenbord. Wel hebben we ons eigen verlanglijstje voor nieuwe iPads voor je op een rij gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2017, 14:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen ipad pro, smart keyboard

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.