Apple 3D Touch in OLED-schermen

‘Apple bestelt 160 miljoen OLED-schermen bij Samsung’

Apple zou 160 miljoen OLED-schermen hebben besteld bij Samsung Display, 's werelds grootste fabrikant van deze schermen.

De kans is groot dat in jouw volgende iPhone een OLED-scherm zit. Apple zou 160 miljoen OLED-schermen hebben besteld bij Samsung Display, een dochterbedrijf van Samsung Electronics. Ze zijn bedoeld voor de iPhone 8.

160 miljoen OLED-schermen

Samsung wordt volgens de Korea Herald ingeschakeld om OLED-schermen voor de iPhone 8 te maken. De deal zou ongeveer 4,3 miljard dollar waard zijn en komt nog bovenop een eerder gesloten deal tussen Apple en Samsung om 100 miljoen OLED-schermen te leveren. In totaal kunnen er dus 260 miljoen iPhones met OLED-scherm geproduceerd worden. Om een indruk te krijgen hoe veel dat is: per kwartaal verkoopt Apple rond de 50 miljoen iPhones, oftewel 200 miljoen per jaar.

Samsung Display is ‘s werelds grootste leverancier van OLED-schermen en levert ook al de OLED-schermen van de Samsung Galaxy-toestellen. In totaal is Samsung goed voor meer dan 95 procent van alle OLED-schermen die wereldwijd geproduceerd worden. Apple kan er dus moeilijk omheen.

De eerste iPhones met OLED-scherm worden in september 2017 verwacht, samen met nieuwe modellen met LCD-scherm die vermoedelijk iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaan heten. Dat Apple zoveel OLED-schermen bestelt zou erop kunnen wijzen dat nog meer modellen voorzien worden van een OLED-scherm, misschien zelfs alledrie of alleen de iPhone 8 en iPhone 7s Plus. Apple zou ook contacten hebben met Sharp, LG Display en Japan Display voor het leveren van nog meer OLED-schermen in de loop van 2018.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2017, 15:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.