Vessyl foto

Slimme beker Vessyl is enorm vertraagd

Vessyl, een slimme beker die vertelt wat je drinkt en hoeveel suiker of cafeïne erin zit, heeft vertraging opgelopen. De voornaamste functies zouden nog niet perfect werken.

Vessyl fotoDat niet alle Kickstarter-projecten even vlot verlopen, blijkt uit de ontwikkelingen rond Vessyl. In juni vorig jaar schreven we al over de komst van Vessyl, de slimme beker die kan bijhouden wat je drinkt. Mark One, het bedrijf dat de beker heeft ontwikkeld, haalde sindsdien 3,5 miljoen dollar op met het project en zou de beker begin 2015 leveren.


Toch kregen klanten die de beker al vroeg vooruitbesteld hadden afgelopen maand bericht dat ze nog tot eind dit jaar op hun product moeten wachten. Justin Lee, CEO van Mark One, legt uit waarom het proces is vertraagd.

Begin 2015 zouden de eerste exemplaren van de Vessyl worden verzonden, maar dit is inmiddels opgeschoven naar het 4e kwartaal van dit jaar. De reden die wordt genoemd, is dat het product nog niet optimaal werkt. Zo zou de functie waarmee de Vessyl kan herkennen welke drank er in de beker zit en het percentage suiker of cafeïne dat deze bevat, nog niet perfect werken. Dit is een van de voornaamste eigenschappen van de slimme beker, die er in combinatie met een iPhone-app voor moet zorgen dat mensen gezondere keuzes gaan maken. Mark One geeft aan meer tijd nodig te hebben om de verbeteringen door te voeren.

Ondanks de vertraging verzekert het bedrijf dat de uiteindelijke drinkbekers nagenoeg gelijk zullen zijn aan het beloofde product. Er wordt nu als goedmaker gekeken of er extra accessoires met de vooruitbestelde Vessyls meegeleverd kunnen worden. Een luxe houder om de beker met je mee te kunnen nemen is al aan het pakket toegevoegd.

Vessyl iPhone foto

Wanneer de Vessyl officieel uitgebracht is zal hij een prijskaartje van 199 dollar krijgen. Hoewel de eerste voorraad bekers al een ruime tijd geleden is uitverkocht heeft Mark One nu een tweede voorraad beschikbaar gesteld. Voor een bedrag van 119 dollar kun je een pre-order plaatsen, waarmee je de Vessyl naar verwachting ook in het 4e kwartaal van dit jaar krijgt thuisgestuurd. Voor verzending naar Nederland wordt nog 18 dollar extra gevraagd. Om op de hoogte te blijven van alle updates rond de slimme beker kun je terecht op de blog van Vessyl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2015, 20:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, quantified self
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.