facebook riff breed

Facebook Riff: samen met vrienden video’s maken

Facebook heeft een nieuwe video-app uitgebracht: Riff. Daarmee maak je samen met vrienden een steeds langere video.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook riffHet is geen grap: Facebook heeft vandaag een nieuwe video-app uitgebracht. Facebook Riff is bedoeld om video’s samen met vrienden te maken. Het gaat om een eenvoudige app, waarbij je een video maakt en enkele tags kiest. Daarna stuur je de video naar je vrienden, die er eigen clips aan kunnen toevoegen. Zo worden er steeds meer clips toegevoegd, zodat er een soort verhaal ontstaat. Andere vrienden zien ook welke bijdragen zijn geleverd.

Riff is ontstaan uit Facebook Creative Labs, waarbij medewerkers in hun vrije tijd aan projecten werken. Het idee achter Riff is dat het leuker is om samen video’s te maken en dat het creatieve proces daarbij leuker wordt.

balancing-act-with-titles-2

Het idee is dat er een soort sneeuwbaleffect ontstaat, waardoor steeds meer mensen een bijdrage toevoegen. Video’s mogen maximaal 20 seconden lang zijn, zodat er geen extreem lange speelfilm ontstaat door al die bijdragen. Je kunt snel door een video spoelen als het te saai wordt. De filmpjes die je hebt gemaakt deel je via (uiteraard) Facebook of via het web. Riff is te downloaden voor iPhone en Android-toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2015, 9:41
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.