Skype afbeelding met man

Eindelijk wordt het mogelijk om Skype-gesprekken op te nemen

Microsoft komt in september met een nieuw ontworpen versie van Skype. Voor die tijd rolt het een aantal nieuwe functies uit, waaronder het opnemen van gesprekken. Dat was voorheen enkel mogelijk via apps van derden.

Iedereen kent Skype wel. Wat ooit begon als een videodienst, is ondertussen verworden tot veel meer. Productiviteit staat centraal bij het chatten met andere gebruikers en het versturen van foto’s en andere bestanden. Maar niet alles is mogelijk: zo werd het opnemen van gesprekken tot nu toe niet ondersteund. Je had apps van derden nodig, waarvan Microsoft zelfs een handige lijst heeft gemaakt. Daar komt de komende weken verandering in want met Skype wordt het binnenkort mogelijk om gesprekken op te nemen.

Skype wordt mobieler

Microsoft is van plan om op 1 september een heel nieuw design van Skype naar alle desktopversies te brengen. Dat nieuwe design brengt de interface dichter bij de mobiele versies van de dienst, waarmee het platform weer meer één geheel wordt. Maar voordat op 1 september dat nieuwe design te zien is, zijn er al tal van nieuwe functies toegevoegd, want daar begint Microsoft de komende weken al mee.

Ook de functionaliteit van de desktopversie komt dichter bij de mobiele apps te liggen. Zo worden de @-mentions, reacties op berichten en het notificatiepaneel allemaal naar de desktopversie gebracht. Ook voegt Microsoft een galerij toe die een overzicht biedt van alle foto’s, video’s en documenten die binnen een gesprek verzonden zijn.

Microsoft brengt daarnaast nieuwe functies naar Skype. Zo wordt het dan eindelijk mogelijk om gesprekken op te nemen. Aan The Verge laat het bedrijf weten dat dit gebeurt door gesprekken via de cloud te laten lopen. Mensen die zich zorgen maken om hun privacy stelt Microsoft gerust door te benadrukken dat voor iedereen zichtbaar is dat een gesprek wordt opgenomen.

Verder krijgen gebruikers van Skype voortaan te zien of hun berichten gelezen zijn en wordt het mogelijk om privégesprekken te starten. Die gesprekken worden end-to-end versleuteld en zijn dus niet zomaar in te zien of te volgen door anderen. De nieuwe functies zullen eind deze maand al te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2018, 10:08
Bron Bron The Verge
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, skype
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.