Siri in iOS 11 op de iPhone.

Het nieuwe Siri-icoontje in iOS 11 is de perfecte vervanger van de fysieke homeknop

De iPhone 8 moet het waarschijnlijk zonder fysieke homeknop doen, maar hoe gaat zo'n virtuele homeknop er dan uit zien? De nieuwe ronde Siri-knop in iOS 11 verklapt mogelijk hoe de virtuele knop eruit ziet.

De onthulling van de iPhone 8 komt steeds dichterbij. Er gaan al maanden geruchten over de komst van deze compleet nieuwe iPhone en het meest hardnekkige gerucht is dat het scherm de volledige voorkant bedekt. De fysieke homeknop moet daarom ook plaats maken voor een virtuele versie. iOS 11 laat mogelijk zien hoe die virtuele versie van de homeknop eruit komt te zien, want de vernieuwde Siri-knop zou de perfecte vervanger zijn.

Siri in iOS 11 op de iPhone.

Siri-knop iOS 11 mogelijk nieuwe homeknop

De huidige Siri-knop in iOS 10 is een simpel icoontje van een microfoon, om aan te duiden dat je hiermee met Siri kunt praten. Met ingang van iOS 11 is deze virtuele microfoonknop echter verleden tijd, want vanaf dan wordt er gebruikgemaakt van een nieuw Siri-icoontje. In de beta van iOS 11 is bovenstaand icoontje te zien om Siri na een opdracht opnieuw te activeren.

Wat opvalt is dat het icoontje rond is en ongeveer dezelfde grootte heeft als de huidige homeknop. De Siri-knop is ook geanimeerd, zoals in de gif hieronder te zien is. Deze nieuwe versie van de virtuele Siri-knop zou door het formaat een prima vervanger zijn van de fysieke homeknop. Dit bevestigt des te meer dat het in de iPhone 8 gedaan is met de fysieke knop. Dat zou dus ook betekenen dat je Siri op de iPhone 8 op dezelfde manier oproept als op de huidige iPhones, namelijk door de (virtuele) homeknop ingedrukt te houden.

Siri-knop in iOS 11.

Het Siri-icoontje wordt daarnaast ook in de instellingen rond afgebeeld. Nu Siri in iOS 11 weer een grotere rol gekregen heeft, is het niet ondenkbaar dat deze weergave van de Siri-knop straks het hart van de nieuwe iPhone 8 is. Het is niet de eerste keer dat er in iOS 11 hints gevonden worden naar het design van de iPhone 8.

Een oplettende iCulture-lezer merkte op dat Apple de weergave voor het signaalsterkte mogelijk weer aangepast heeft naar balkjes, omdat dit veel minder ruimte inneemt dan de bolletjes. Dit zou dan mooi bovenin het scherm passen, naast de uitsnede voor de frontcamera en speaker zoals in veel concepten van de iPhone 8 te zien is.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2017, 13:29
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen ios 11, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.