Apple TV 4 met televisiescherm.

Siri-commando’s van Apple TV 4 werken niet met Netflix en HBO

Siri op de Apple TV 4 heeft wat spectaculaire trucs, zoals snel zoeken naar bepaalde films of genres. Maar het werkt niet met Netflix en HBO.

Apple demonstreerde de nieuwe Apple TV eerder deze week, met een paar spectaculaire functies. Vraag je bijvoorbeeld aan Siri ‘Laat me die Modern Family-aflevering met Edward Norton zien’, dan verschijnt meteen de juiste aflevering in beeld. Ook liet Apple zien hoe je snel James Bond-films met Sean Connery in beeld krijgt. Nu weten we al, dat Siri voorlopig niet in Nederland werkt op de Apple TV. Maar er is nog een andere beperking: Siri doorzoekt niet Netflix, HBO en andere tv- en videodiensten. Je kunt alleen zoeken in de iTunes Store.


Apple TV 4 met televisiescherm.

Uit de hands-on van Variety blijkt dat er nog wel wat beperkingen zijn. Apple liet tijdens de demo bijvoorbeeld zien dat je “spring 8 minuten vooruit” kunt zeggen of zelfs kunt vragen: “Wat zei ze net?” om 15 seconden terug te spoelen. Maar het blijkt alleen te werken met content die je via de iTunes Store hebt gekocht of gehuurd. Niet met Netflix of HBO.

Universeel zoeken werkt wel voor Netflix

Overigens kun je met de Apple TV 4 wel universeel zoeken door meerdere tv-diensten. Het werkt met vijf aanbieders, waaronder Netflix, HBO Now en Hulu. Dus niet met NPO Gemist, NLziet of Videoland.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Als je Siri op de Apple TV 4 werkend krijgt (bijvoorbeeld door de taal op Engels in te stellen), dan zitten er wel wat leuke mogelijkheden in. Je kunt bijvoorbeeld meerdere vragen met elkaar combineren. Heb je gezocht naar films met Adam Sandler, dan kun je vervolgens zeggen dat je alleen de goede films wilt zien. Siri kijkt dan op basis van waarderingen op Rotten Tomatoes welke films een hoge score krijgen. Als Apple ook bijvoorbeeld Netflix zou willen doorzoeken, moeten ze daarvoor samenwerken met deze dienst, zodat ze de metadata van films kunnen uitlezen.

Zoals we al eerder schreven is de Siri-functie voor de Apple TV aanvankelijk alleen beschikbaar in 8 landen, namelijk Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In andere landen krijg je een zoekvak op het scherm te zien als je op de Siri-knop van de afstandsbediening drukt.

Bekijk ook

Siri voor Apple TV werkt alleen in deze 8 landen

De Siri Remote wordt in slechts 8 landen meegeleverd bij de Apple TV 4. In andere landen krijg je een simpele Apple TV Remote, zonder stembediening. Hoe zit dat?
Bekijk ook

Apple TV 4 krijgt dezelfde afstandsbediening in alle landen

De afstandsbediening van de vierde generatie Apple TV is dezelfde hardware, maar krijgt softwarematig een andere functie voor de Siri-knop in niet-ondersteunde landen. Na eerdere verwarring heeft een Apple Staff-medewerker nu het verlossende antwoord gegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.