Apple TV 4 met televisiescherm.

Siri-commando’s van Apple TV 4 werken niet met Netflix en HBO

Siri op de Apple TV 4 heeft wat spectaculaire trucs, zoals snel zoeken naar bepaalde films of genres. Maar het werkt niet met Netflix en HBO.

Apple demonstreerde de nieuwe Apple TV eerder deze week, met een paar spectaculaire functies. Vraag je bijvoorbeeld aan Siri ‘Laat me die Modern Family-aflevering met Edward Norton zien’, dan verschijnt meteen de juiste aflevering in beeld. Ook liet Apple zien hoe je snel James Bond-films met Sean Connery in beeld krijgt. Nu weten we al, dat Siri voorlopig niet in Nederland werkt op de Apple TV. Maar er is nog een andere beperking: Siri doorzoekt niet Netflix, HBO en andere tv- en videodiensten. Je kunt alleen zoeken in de iTunes Store.

Apple TV 4 met televisiescherm.

Uit de hands-on van Variety blijkt dat er nog wel wat beperkingen zijn. Apple liet tijdens de demo bijvoorbeeld zien dat je “spring 8 minuten vooruit” kunt zeggen of zelfs kunt vragen: “Wat zei ze net?” om 15 seconden terug te spoelen. Maar het blijkt alleen te werken met content die je via de iTunes Store hebt gekocht of gehuurd. Niet met Netflix of HBO.

Universeel zoeken werkt wel voor Netflix

Overigens kun je met de Apple TV 4 wel universeel zoeken door meerdere tv-diensten. Het werkt met vijf aanbieders, waaronder Netflix, HBO Now en Hulu. Dus niet met NPO Gemist, NLziet of Videoland.

Als je Siri op de Apple TV 4 werkend krijgt (bijvoorbeeld door de taal op Engels in te stellen), dan zitten er wel wat leuke mogelijkheden in. Je kunt bijvoorbeeld meerdere vragen met elkaar combineren. Heb je gezocht naar films met Adam Sandler, dan kun je vervolgens zeggen dat je alleen de goede films wilt zien. Siri kijkt dan op basis van waarderingen op Rotten Tomatoes welke films een hoge score krijgen. Als Apple ook bijvoorbeeld Netflix zou willen doorzoeken, moeten ze daarvoor samenwerken met deze dienst, zodat ze de metadata van films kunnen uitlezen.

Zoals we al eerder schreven is de Siri-functie voor de Apple TV aanvankelijk alleen beschikbaar in 8 landen, namelijk Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In andere landen krijg je een zoekvak op het scherm te zien als je op de Siri-knop van de afstandsbediening drukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2015, 12:13
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.