Siri voor Apple TV werkt alleen in deze 8 landen

De Siri Remote wordt in slechts 8 landen meegeleverd bij de Apple TV 4. In andere landen krijg je een simpele Apple TV Remote, zonder stembediening. Hoe zit dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV Siri
Het klinkt zo mooi: je Apple TV bedienen met je stem. Je vraagt naar kinderfilms van Disney en de Apple TV schotelt je meteen het aanbod voor, van meerdere film- en tv-diensten. Maar helaas zullen we er in Nederland niet meteen gebruik van kunnen maken. Alleen gebruikers in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen met Siri hun nieuwe Apple TV bedienen. In Nederland en België moet je de zoekopdracht gewoon intikken.

Siri Remote en Apple TV Remote

Apple TV 4Eigenlijk heeft Apple ons lekker gemaakt met een functie die we voorlopig niet kunnen gebruiken. Op het podium demonstreerde Apple uitvoerig de stembediening met Siri. Je kunt straks met je eigen stem films met een bepaalde acteur opvragen, of vragen of er nog nieuwe kinderfilms zijn. In Nederland, België en diverse andere landen is er echter geen stembediening aanwezig. Druk je op de Siri-knop op deze afstandsbediening, dan verschijnt er een zoekvak op het scherm, waarmee je handmatig een zoekopdracht kunt invoeren. Helaas, niet met je stem. Apple heeft niet uitgelegd waarom Siri voor de Apple TV beperkt is tot een paar landen. Ook hebben ze niet aangegeven op welke termijn de andere landen aan de beurt zijn.

Siri Remote heeft twee microfoons

siri-remote-apple-tv-4In de specificaties van de Siri Remote is te lezen dat er dubbele stereo-microfoons in zitten. Apple noemt hetzelfde apparaat echter ‘Apple TV Remote’ in andere landen. Dat wekt de indruk dat er twee uitvoeringen in omloop zullen zijn. Er is nu veel onduidelijkheid bij gebruikers: is er later een hardware- of software-update nodig en op welke termijn gaat Apple dan de Siri-functie dan wél beschikbaar stellen?

Hieronder zie je de info die aan ontwikkelaars werd verstrekt:

apple-tv-hardware-tvos-specs

Apple TV-apps van maximaal 200MB

Uit de documentatie voor ontwikkelaars blijkt verder nog dat Apple TV-apps maximaal 200 megabytes groot mogen zijn. Dat lijkt een gigantische beperking (vooral voor games), maar er is een oplossing voor gevonden. Extra content kan dynamisch worden gedownload vanuit de App Store. Hiervoor is in iOS een functie voor on-demand resources aanwezig. Gebruikersdata zoals scores van spelletjes worden via CloudKit opgeslagen. Ontwikkelaars van games zullen bij het ontwerp rekening moeten houden met deze beperking.

Bekijk ook

Apps mogen maximaal 200MB zijn op de Apple TV: hoe zit dat?

Waarom mogen Apple TV-apps maximaal 200MB zijn, en wat heeft dit voor effect op de games die we straks kunnen spelen? We zochten het uit.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 71 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.