Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Simkaart laat je wereldwijd WhatsAppen

WhatSim is een simkaart waar je alleen maar WhatsApp-berichtjes kunt versturen voor 10 euro per jaar. Foto's, video- en audio-berichtjes kosten waardepunten.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

WhatSimWhatsApp wordt inmiddels vaker gebruikt dan SMS. Willen die WhatsApp-gebruikers nog gaan betalen voor een belabonnement en sms’jes? Het Italiaanse bedrijf WhatSim heeft een nieuwe simkaart aangekondigd waarmee je wereldwijd WhatsApp-berichtjes kunt versturen, zonder dat je extra hoeft te betalen voor het internet. Een handige als je bijvoorbeeld op vakantie bent in het buitenland.

Tien euro per jaar

Het betreft een simkaart waarmee je wereldwijd alleen maar WhatsApp kan gebruiken. De rest van het internet is niet toegankelijk als je deze simkaart gebruikt en je hebt géén belabonnement en smsjes. De simkaart kost tien euro per jaar. Er staan ook waardepunten op de kaart die je nodig hebt om foto’s, video en audio te versturen. Is je tegoed op? Dan kan je punten bijkopen bij WhatSim voor minstens vijf euro. Voor dat bedrag krijg je duizend punten. Hoeveel punten een multimedia-berichtje kost, hangt af van waar je bent in de wereld en waar het berichtje naartoe gaat. Hieronder zie je een schema met puntentellingen:

WhatSim-prijzen

WhatSim is een nieuw initiatief van Manuel Zanella, de maker van de I’m Watch, een smartwatch voor de iPhone die in 2011 verscheen. Overigens is het idee achter WhatSim niet helemaal nieuw: E-Plus bracht vorig jaar een soortgelijke kaart uit die alleen in Duitsland werkt.

Lees ook: Dossier WhatsApp

Beschikbaarheid

De kaart werkt in meer dan 150 landen, waaronder ook de Benelux. De fabrikant rekent overigens 5 euro verzendkosten binnen Europa. WhatSim verschijnt eind februari en je kunt hem via de website bestellen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 januari 2015 om 13:35
Onderwerp
Categorie
Providers

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.